top of page

Är du den som säger att du inte kan lita på någon?Har du blivit besviken på någon, din vän, din partner, ditt ex, dina föräldrar, dina barn eller kollega? Pratar du ofta om att du vill att andra ska vara ärliga mot dig och inte ljuga? Förmodligen har du inte förlåtit någon eller dig själv för något som hänt och kanske inte ser din egen del i det hela. Det finns massa övertygelser, tankar och rädslor som håller dig tillbaka och som skapar mer av det du fokuserar på. När du träffar människor och skapar relationer, är du rädd då att du träffar personer som ljuger? Förmodligen är du på väg att skapa upplevelser av det du är rädd för. Fast det gör inget. Fortsätt med ditt sätt att leva livet om det känns bra för dig. Eller du kan se på din rädsla och möta den med kärlek och omtanke. Jag säger inte att du måste lita på andra, jag berättar bara att det finns andra sätt att leva detta liv och uppleva relationer. Att leva i misstro, misstankar och oro berövar oss möjligheten att leva livet fullt ut och uppleva relationer mer genuint. Vi ger oss inte en ärlig chans.Misstro är som barnet i oss, en känsla som vi inte ser, älskar, accepterar eller förstår. Vi är inte trygga i oss själva och behöver andra för att säkra vår känsla av trygghet. Vi lägger vår trygghet utanför oss själva i andras händer. DET är otryggt. Vilket betyder även att vi har svårt att acceptera andra och livet som det är. Om någon ljuger så gör de det. Dessa människor behöver inte straff och hat, för de straffar sig själv redan genom att inte älska sig själv.


Dessa personer behöver mer kärlek i form av empati och förståelse, oavsett om det innebär att vi måste gå vidare från relationen.


En gång i tiden när jag lät mig ta saker personligt, konfronterade jag människor som hade ljugit för mig. Jag ville att de skulle ångra, be om förlåtelse och skämmas. Det var jobbigt att leva så. Nu bryr jag mig inte, ord är ord och folk säger saker med det känslotillståndet de mäktar att hantera just i stunden. Vissa har bara känslomässiga resurser att säga något de tror vi vill höra för att inte göra någon ledsen, besviken eller arg. Om någon skulle känna sig besviken gentemot oss, har det inget med oss att göra, det är bara bevis på deras osäkerhet och okärlek mot sig själva.


När du är på en bra plats i dig själv, med en trygg och stark självkänsla, kommer du säkerligen inte ens möta människor som ljuger, sviker och bedrar. Du ser inte dem eller deras beteende som något hot mot dig och du tar inte det personligt, för du har förståelse för att det enbart handlar om dem, inte om dig eller riktad mot dig.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page