top of page

Energi, fokus och nuläge

Uppdaterat: 21 jan. 2021Vi fortsätter att gå inåt i oss själva även detta år. Vi erbjuds en tid att ta hand om, omfamna och släppa taget om våra skuggsidor. Vi har möjligheten att möta övertygelser, vanor och mönster som inte gagnar oss. Frågan är hur mår vi bäst just nu? Du kan även se hur dina nära och kära förändras just nu, till det mer positiva och konstruktiva, till att vara med sann med sig själv.

När vi välkomnar den här processen, utvecklingen och låter det ske, gör vi plats för våra styrkor, vår briljans, våra talanger, passion, glädje och inspiration.

Det börjar med en medvetenhet, en förståelse för mig själv, sen kommer acceptera mig själv och sen kan vi älska oss själva och alla sidor i oss. När jag älskar hela mig så helar jag mig, jag helar andra, hela världen. Vi bryter mönster som vi ärvt, inte bara av våra föräldrar utan även dom kulturella och kollektiva mönster. När du helar något i dig själv, helar du bakåt i tiden och framåt i tiden. Va en levande exempel av en inre läkning, självhealing och självkärlek.

Skapa medvetenhet för dina egna reaktioner, tex när du tittar på TV, läser någons åsikter, ser vad dina nära och kära gör, se till att backa med dina reaktioner, ta distans utan dömande och kritiserande. Det är dags att agera och reagera på ett nytt, medvetet och kärleksfullt sätt.

Hur kan jag se det här på ett mer själsligt moget sätt? Att du förstår att det mesta som händer i världen sker utifrån en omedvetenhet.

Hur håller du fokus när det stormar runtomkring dig? Ett sätt att fokusera är att ta distans (vara i din egen energi), hitta något att uppskatta, meditera, ta hand om dig själv och ta dig till närvaron. Du kan vara trygg och stabil och på det sättet stöd för andra när det händer saker i världen. Vill du bidra till storm eller lugn och frid? Din reaktion berättar för dig vad du bidrar till. Varje gång du går med i ilska, kritik, klagande, sorg, bitterhet, otrygghet, rädsla, hat, avund, dömande mm bidrar du till en värld av dessa känslor och medvetenhet. När du håller dig förstående, accepterande (av olikheter och reaktioner), nyfiken, intresserad, inspirerad, kärleksfull, omtänksam…är du den som är lugna i stormen. Alla vill må bra, alla kommer att förändras och i sin egen takt. Se och hitta den strävan i alla du ser, hör om, läser om och möter. Ett sätt är att fokusera mindre på andra och mer på att låta dig må bra och vara sann med dig själv.

Låt andra vara, hur dom är, vad som säger, vad dom gör och känner. Du är här för att möta dig själv, inte någon annan. Ge inte din energi till något som är destruktivt, negativt, kritiskt, klagande, dömande, rädslor, hat, ilska mm. Allt är ett tyckande och åsikter. Vi behöver inte reagera på allt. För att förändra världen se till att bidra till en energi som bidrar, stärker och gör världen ljusare. Du kan fråga: hur kan jag se det här från ett högre perspektiv? Från ett kärleksfull perspektiv? Var medveten om vad du lägger din energi på. Det kommer alltid att storma, på något sätt.

Alla storm blåser förbi, förr eller senare.


Vill du lära dig hur du kan tycka om dig själv mer och få ett ännu bättre liv?

Kika in på hemsidan för de senaste pod-avsnitten samt datum för nästa workshop.

Vill du boka en coaching-session enskild eller i grupp?

Kolla på mina erbjudanden på sidan.

Effortlessliving-podden finns på Spotify, Itunes, Acast, Podbean eller på Soundcloud.

Facebook: Super Soul.

Instagram: effortlesslivingpodcast.


Du kan också läsa min bok Only Good – bara det bästa.

Hoppas du får en fin dag!

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page