top of page

För eller mot?Det här kan gälla vad som helst i livet, i samhället. Det är en slags svart-vit tänkande där vi dömer och kritiserar något som inte stämmer med vår uppfattning. Idag kan det handla om vaccination, i morgon kan det handla om något annat. Vi delar det vi har en stark åsikt om till att vara fel eller rätt, bra eller dåligt. Dessa kategoriseringar är gammaldags ställningstagande som inte är baserat i vår egen känsla, det som känns bra för mig. Vi kommer dit där vi alla följer vår inre känsla oavsett vad det handlar om. Allt dömande och sortering i rätt och fel högar berättar att vi är i egot. När vi följer känslan utan att alltid ens förstå eller kunna förklara varför, men det känns ”rätt” eller bra på något sätt, berättar att vi är i hjärtat och i nuet. Om din partner inte tar tex vaccin och du gör det, kan du då respektera och acceptera den andres val och gå vidare med ditt liv utan att göra ett större nummer av vad din partner gör som du? Eller om du inte tar det och din partner gör det och i sin rädsla ifrågasätter ditt val. Kan du då konstatera att det här valet känns rätt/bra för mig just nu utan mot attack, förklaringar och ursäkter. Punkt. Och gå vidare i livet (och på det sättet hjälpa din partner att gå vidare i livet). Varje gång vi går med och in i en argumentation, förklaringar, försöker få någon annan att förstå mig eller mina val, eller om jag försöker få dom att förstå ”sitt bästa” (haha…som om vi visste det), har du tappat din inre balans, din centrerad plats och närvaron. Det finns inget i livet som vi behöver vara emot eller för, eftersom det handlar om åsikter och det som är ”rätt” enligt samhället just nu. Den ”rätta” åsikten kommer alltid från egot. Hjärtat behöver aldrig ifrågasätta någons val och beslut, tvärtom, den förstår och accepterar, respekterar den. Om du ifrågasätts och man vill ha förklaring av dig, gå inte in i samtalet med starka känslor, rädsla, oro, irritation dvs om du är i obalans (lägre energier). Låt det vara och backa och höj din energi. Inget ämne är så viktigt att du förlorar din inre balans.

Det som är avslöjande är att dom som är starkt mot eller för något, har redan en kritisk tänkande och dömande i sig, som går utåt men egentligen riktar sig mot en själv, och att dessa människor inte lever närvarande utan håller sig i egot och lägre energier. Bara för att något är rätt för mig, betyder aldrig att det är fel vad någon annan gör. Vi är inte här för att övertala eller vända andra att tro och leva som vi gör.

Har du starka åsikter om andras beteende, val och varande? Då kanske du vill hellre fokusera på andra, utanför dig själv, för att du är rädd, skäms eller är totalt omedveten om det du har att möta inom dig. Om du är den som säger ”vad var det jag sa” – ”jag hade rätt hela tiden”, då har du inte följt bara din känsla utan även styrt dig själv från egot och ett behov att ha rätt.


Vill du lära dig hur du kan tycka om dig själv mer och få ett ännu bättre liv?

Kika in på hemsidan för de senaste pod-avsnitten samt datum för nästa workshop.

Vill du boka en coaching-session enskild eller i grupp?

Kolla på mina erbjudanden på sidan.

Effortlessliving-podden finns på Spotify, Itunes, Acast eller på Soundcloud.

Facebook: Super Soul.

Instagram: effortlesslivingpodcast.


Du kan också läsa min bok Only Good – bara det bästa.

Det är en bra dag att ha en fin dag!

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page