top of page

Framtid, dåtid eller NUET?Har du märkt något nytt i dig, i din omgivning, samhället eller i dina nära och kära? Jag menar ett nytt sätt att tänka, leva och vara? Detta syns som en längtan till något meningsfullt och givande. Tack vare epidemin är det många som ”vaknar” till att vilja leva livet som dom själv vill, inte utifrån något mönster eller gammalt sätt att leva. Det är många som slutar på sina jobb, som dom valde för andra skäl (egot, mindet) än för att det verkade roligt eller inspirerande. Det är många som går ner i arbetstid för att få mer tid för sig själv, ta hand om sig själv i kropp och själ. Människor uttrycker sina känslor på ett mer öppet sätt, samtalen är djupare och för oss mer meningsfulla.

Vi håller på att landa i en ny medvetenhet, i oss själva och i det kollektiva. En medvetenhet som är NUET. Där alla svaren finns, där inspirationen finns, där glädjen finns, där allt vi värdesätter finns.

Det betyder att vi följer hjärtans röst, vår intuition, inre vägledning i stället för samhällets normer, familjens förväntningar och i stället för alla dom borden och måsten som har hållit oss tillbaka tidigare.

Vi är här för att skapa på flera plan och uttrycka det vi är, inte det vi lärde oss att vara. I varje stund har vi möjligheten att vara och visa den högsta versionen av oss själva och det sker bara när vi är närvarande i oss själva och i relation med vår omgivning.

När du märker att du dras till att klaga, att kritisera, döma eller jämföra, känns det inte så bra som det kanske gjorde förut. Ja, eller då var det en rutin, en vana som gick i gång av sig självt. Nu vill du investera din tid, varje sekund av livet till att vara ditt sanna jag, den du egentligen är. För du är ju inte den negativa, oroande, stressande, irriterande, kritiserande personen. Allt det där tar närvaron ifrån dig, nu vet du det och känner det. Nu kan du medvetet ta dig tillbaka till nuet, till det som är, till att uppskatta det du har och det du är, till att känna tacksamhet och kärlek i stället för ilska, oro eller frustration.

Jag tror inte att det är meningen att vi ska vara i nuet hela tiden, men kanske mer och mer tills vi är närvarande större delen av tiden. Det resulterar i att vi börjar känna mer känslor, känna mer dofter, smaker, uppskatta beröring och vi ser mer detaljer runtomkring oss än någonsin. Vi saktar ner vår yttre och inre fart, vi känner mer lugn, vi känner mer glädje och uppskattning. I närvaron finns skrattet, lösningar, svaren, idéer, uppfinningar, konst och skapande och framför allt kärleken.

Tänk dig när du känner kärlek till dig själv, den personligheten som är en del av dig, uppskattning till historien som skapat dig, till vänskap, vänlighet, utveckling, alla sinnen, dina drömmar, kroppen, naturen och djuren. I nuet är livet så mycket enklare än vi har levt våra liv tidigare. Vi blir mer förlåtande gentemot oss själva när vi glömmer närvaron eller går in i en gammal vana och beteende.

Du kan sluta fråga vad meningen med ditt liv är, vad är syftet med dig eller vad är du här för att göra. När du är i nuet, i närvaron, har du svaren till alla frågor och känner dig tillfredsställd med allt i dig och ditt liv.

Meditation och alla slags mindfulness-övningar och självklart din egen intention tar dig till nuet. Det är inte så att du bara kan - utan du är det redan!


Vill du ha stöd i detta, så kan du boka en tid, en session med mig på min hemsida jaanas.se.
Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page