top of page

HUR ska jag göra?Lyssnarfråga om företagandet och om man inte ska använda ordet HUR, hur ska jag då göra? Det handlar inte om att det är fel att fråga sig HUR, det handlar om i vilken tillstånd, känsla är du i när du frågar det? Det handlar aldrig om orden, utan känslan och energin som fyller oss i stunden när vi ska göra något. Det är bara väldigt många som fastnar i HUR:ET och skapar stress, oro och rädsla. Det är dom känslorna som blockerar oss, som får oss att fastna och tvivla på vår egen vägledning och tillit. Du kan fråga HUR flera gånger utan att det blir något negativt av det när du är i en plats av oskyldig nyfikenhet, intresse, förväntan och glädje. Låt HUR bli en källa till inspiration och tillitsfull öppenhet. Om din HUR skapar en jobbig känsla i dig, då har du fastnat i det och tror att du ska lösa allting själv och veta svaren på allt nu. Då är det bäst att ta ett steg tillbaka, göra det som höjer din känsla och energi.

Om du tex är på väg att skapa ett företag (eller annat projekt) och ska fylla i blanketter och svara på massa frågor. Se till att höja din energi innan med vad som helst som ger dig glädje och lättsamhet. Be stöd av ditt högre jag och hjärnan (egot, sinnet). Håll dig nyfiken om vad ni kan tillsammans åstadkomma. Sen fyller du i så många som du kan just i den lättsamma, höga energin. Håll dig närvarande i dig själv, för när du börjar känna minsta lilla känsla av stress, ångest, oro, irritation, slutar du med det du gör och gör något som höjer din energi igen. Det kan vara att du behöver sova en stund, meditera, ta en promenad, dansa, sjunga, ringa en god vän. Bestäm en ny tid med dig själv när du ska fortsätta med det och innan det ser du till att förbereda dig mentalt på ett uppmuntrande och positivt sätt.

En annan viktig detalj är att ta reda på dina blockerande, hindrande tankar och övertygelser om just företagandet. Det kan ha med pengar att göra, om hur mycket man måste jobba för att ”överleva”, om att det är svårt, att det tar tid, att det finns så mycket konkurrens, att du måste göra allt själv, att man måste annonsera på ett specifikt sätt, att du inte vet vilken din målgrupp är, hur mycket du kan ta betalt mm. Listan av begränsande tankar är lång. Desto mer sådana tankar du ha, desto jobbigare blir projektet för dig och desto mer fastnar du i HUR. Rensa i dina övertygelser, ifrågasätt dom och skapa nya meningar att tro på.

Skriv ner och prata om hur vill du känna dig när du tänker på ditt (framtida) företag, ditt projekt samt hur vill du känna dig under tiden du skapar företaget och driver det. Är du orolig och stressad redan när du tänker på det, ja, då kommer du att få mer att oroa och stressa dig över. Är du förväntansfull, glad och inspirerad när du tänker på det, ja, då kommer du att få mer att glädjas över.


Goalmapping är ett bra verktyg att höja energin, skapa inre bilder av det du vill ha och ha roligt med dina visioner. Här hittar du gratis pdf-mallar att skriva ut eller rita av. Jag har använt den många gånger och mina drömmar har manifesterats så som jag ritat och skrivit. Du kan göra det också tillsammans med din partner, dina barn, som familj, team, klass och kollega.


Vill du lära dig hur du kan tycka om dig själv mer och få ett ännu bättre liv?

Kika in på hemsidan för de senaste pod-avsnitten samt datum för nästa workshop.

Vill du boka en coaching-session enskild eller i grupp?

Kolla på mina erbjudanden på sidan.

Effortlessliving-podden finns på Spotify, Itunes, Acast eller på Soundcloud.

Facebook: Super Soul.

Instagram: effortlesslivingpodcast.


Du kan också läsa min bok Only Good – bara det bästa.

Det är en bra dag att ha en fin dag!

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page