top of page

Ingen är lat!Lathet är ett gammaldags begrepp och etikett som baseras på övertygelser av dömande och kritik samt jämförande. Känner du dåligt samvete när du inte gör så mycket som alla andra? Då har du en signal för dig själv att se på dina övertygelser och tankar om just ämnet.

Förut gjorde man saker för att man måste och borde, utifrån tvång och motivation. Idag vet vi bättre att det finns inget som är lat för då är det rösten av egot som dömer. Vi ska göra allt utifrån inspiration och glädje. Om jag dömer att någon annan är lat, då blir jag frustrerad för jag är en ”duktig” person och följer dom oskrivna regler och går emot mig själv. Det bottnar i görandet, i prestation och krav på sig själv som man tagit på sig från sin familj, samhället och kulturen. Du har rätt att följa ditt hjärta, din inspiration, din passion och nyfikenhet. Släpp allt du gör utifrån måsten, borden och skuldkänsla eller dåligt samvete. Du får mer gjort när du gör det i flow och inspiration, det går lättare, det går vägen och ger dig en tillfredställelse innan du gör det du ska göra, under tiden och efter du har gjort det. Vi uppmuntrar dig att chilla och slappna av. Ju mindre du gör desto mer får du gjort. Det har jag upplevt det i mitt liv, hemma och på jobbet. Brukar du ”unna” dig med en halvtimmes vila eller avslappning, då lever du ifrån gamla värderingar och övertygelser. Du behöver inte unna dig, du är född med ”rättighet” att ta livet med lugn och ro. Det finns en rädsla i samhället att om alla får göra vad dom vill, när dom vill eller så länge dom vill, så då barkar samhället åt skogen.

Men det finns människor som vill göra saker som inte du vill göra och du vill göra något som inte någon annan vill göra. Det är drömsamhället. Begreppet lat är kopplat till motivation som grundar sig till hot, rädsla, dåligt samvete, skuldkänslor och straff. Tänk att ha ett samhälle där alla följer sin inspiration, tänk en familj där alla följer sin inspiration och samarbetet grundar sig i det?! All världens volontärsarbete grundar sig i just detta och det fungerar. Så sluta fokusera på andra, hur mycket eller lite dom gör. Sluta jämföra dig med andra eller andra med dig. Det tar oss aldrig att må bra eller till ett bättre samhälle. Låt andra vara, låt dig vara! Du är tillräcklig fast du inte gjorde något, för du gör och kommer att göra massa saker, tro mig! Bli inspirerad av andra, inte motiverad. Hitta din grej!!

Livet är ansträngningslöst, flow och som om du glider på en räkmacka!

En liten ps. Om du skulle dö nästa vecka, skulle du då använda din tid till att göra det du gör idag?


Vill du lära dig hur du kan tycka om dig själv mer och få ett ännu bättre liv?

Kika in på hemsidan för de senaste pod-avsnitten samt datum för nästa workshop.

Vill du boka en coaching-session enskild eller i grupp?

Kolla på mina erbjudanden på sidan.

Effortlessliving-podden finns på Spotify, Itunes, Acast eller på Soundcloud.

Facebook: Super Soul.

Instagram: effortlesslivingpodcast.


Du kan också läsa min bok Only Good – bara det bästa.

Det är en bra dag att ha en fin dag!
Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page