top of page

Känslor som kännsKänslor är våra vägvisare, guide och coach. Känslor ljuger aldrig, som sinnet (egot, tankarna) gör. Vi kanske har fått lära oss att det är inte ok att uttrycka sina känslor, bara några av dom. Då lär vi att leva ett halvt liv och där vi använder bara hälften av oss, våra resurser och potential. Inte konstigt att så många av oss som mår dåligt. Vi haltar genom livet och känner att vi inte lever fullt ut. Att visa känslor har länge stämplats som en svaghet och något som är fel. När vi tog till oss att det är fel, lärde vi oss själva att följa tankarna, logiska resonemanget i stället för känslorna. Vi lärde döma och kritisera samt skämmas över våra känslouttryck. Efter ett tag kunde vi inte följa våra känslor för vi hade lärt oss att gömma dom, dölja dom på ett så starkt sätt att vi till och med trodde att vi inte kände något. Så om du är en person som säger att du aldrig känner något, då finns det något att nysta i, sitta och forska i. Vi alla föds med känslor, så varför skulle vi plötsligt sluta känna något om vi inte lärt oss att det var så ”fel” att vi trodde på det och slutade tillåta oss själva att känna. Det är som att säga: jag känner inget när jag har handen på en spisplatta som är vriden till max värme. Det är något som inte stämmer eller hur?

Vi går emot oss själva om och om igen, tar alla beslut av ”fel” anledning där vi har dömt våra känslor som försökt vägleda oss. Tänk att välja utifrån sinnet och tankarna hela tiden, och när vi sen exploderar för småsaker, förstår vi inte vart det kommer ifrån. Allt vi inte vill se, det vi trycker undan, döljer, kommer att komma fram på något sätt, alltid och oftast när vi minst anar. Livet pushar oss till att få ut det som finns undertryckt i oss tills vi får ut det. Låter vi inte det komma ut och acceptera det i stunden, bygger vi på till en större explosion (inre eller yttre). Det finns en förklaring varför man har kritiserat dom som är känsliga och det har ofta med nivån av medvetenhet att göra.

När jag är omedveten och reagerar på känslorna, agerar jag utifrån dom. Då blir mitt beteende destruktivt, jag lever ut dom på andra eller mig själv, jag låter mig styras av känslorna, låter dom ta över och agerar spontant och hejdlöst. När jag är medveten så behöver jag inte agera, jag stannar upp, lyssnar, accepterar, tar emot, går inåt, mediterar och tar ansvar. Jag väljer att må bra och tar aldrig ut det på mig själv eller någon annan. Som medveten människa hanterar vi känslorna på ett helt annat sätt. Då blir förmågan att vara känslig en gåva, förmåga, en styrka och superpower. Vi blir medvetna om hur känslorna vägleder oss och vi lär oss att stå mitt i dom utan att tappa balansen.

Tänk att släppa dömandet av dina egna känslor och reaktioner? Tänk om alla dina känslor är ok? Tänk om vi är alla känslor som finns, att vi är ett paket, en helhet av alla färger? Känns inte det skönt, befriande, spännande? Att låta alla färger finnas och måla våra liv med en fulländad färgskala! Så rikt kan våra liv bli!

Varje gång vi känner någon slags oro, stress, obehag, jobbig känsla i oss, kan vi fråga oss: ”Vad är det jag inte uttrycker till mig själv?” samt ”vad vill jag just nu?”Vill du lära dig hur du kan tycka om dig själv mer och få ett ännu bättre liv?

Kika in på hemsidan för de senaste pod-avsnitten samt datum för nästa workshop.

Vill du boka en coaching-session enskild eller i grupp?

Kolla på mina erbjudanden på sidan.

Effortlessliving-podden finns på Spotify, Itunes, Acast eller på Soundcloud.

Facebook: Super Soul.

Instagram: effortlesslivingpodcast.


Du kan också läsa min bok Only Good – bara det bästa.

Det är en bra dag att ha en fin dag!

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page