top of page

Nyårslöften eller beslut?

Uppdaterat: 21 jan. 2021Vi alla vill bli bättre människor och må bättre och därför vill vi så gärna lova oss själva att förbättra oss och våra liv. Att ge Nyårslöften är ett gammaldags sätt att leva och tänka. Istället för att säga: ”jag vill, jag vill inte, jag försöker”, så bestäm dig. Genom att ta ett beslut visar du dig själv att du tar ett mentalt, inre steg framåt i den riktningen där det du vill ha är. Det finns inget velande eller tvivlande i det. Dina negativa önskemål som ”Jag vill inte äta onyttigt, jag vill sluta äta godis, jag måste börja träna” är negativa formuleringarna och berättar att du har motstånd i dig när det gäller det du tänker på. Som du redan vet, om du har motstånd mot något, så håller du det kvar i ditt liv. Med dessa tankar befinner du dig i en lägre energi, en lägre plats i känsloskalan och upprätthåller en energi av motstånd. ”Jag måste sluta, jag måste börja, jag måste…” innehåller också en energi av kamp, Det innebär att du har det jobbigare och tuffare att genomföra det du vill. Därför är det sällan som nyårslöften håller.

För att ändra ditt liv, höj först din energi så att du känner dig nöjd, lugn, glad, lycklig och att du är bekväm med dig själv. Då kan du bestämma vad du ska ge dig själv det här året eller framöver. Säg eller skriv ner:

”Jag ger mig mer tid att återhämta mig, meditera, njuta av livet, beundra allt som är vackert, känna efter vad det är jag vill, känna efter vad är det jag tycker om, skapa på olika sätt, sova, vila, leka och ha roligt, känna mig fri, jag ger min kropp mat som är gott och näringsrikt, jag ger min kropp mindre mängder av mat, jag ger mig själv tillfällen i närvaro, gåvan att vara närvarande med dom jag umgås med, vara närvarande med mig själv, känna efter hur känns det i mig och min kropp. Jag ger min kropp mer kärlek och omtanke”. ”Jag ger mig mer tid att uppskatta och värdesätta mig själv, andra och hela världen. Jag ger mig mer tid att lära känna mig själv”.

”Jag måste gå ner i vikt, banta, testa den här dieten, tappa några kilon”, handlar om motstånd (=negativa övertygelser, tankar). Säg istället ”jag ger min kropp flera tillfällen att röra på sig, vara aktiv på ett roligt och givande sätt”.

Istället för att säga: ”jag slutar att snusa eller röka”, säg vad är det du vill ha mer i ditt liv, hur vill du må? ”Jag ger min kropp mer frisk luft, jag ger min kropp mer friskhet, ett hälsosamt liv. Jag ger min kropp mer glädje, hälsa och frihet”. Att bestämma dig är ett mer konstruktivt, uppmuntrande, inspirerande och positiv sätt att leva. Det här attityden har du naturligt, när du är i en plats där du trivs med dig själv. Flera exempel: ”Jag ger mig frihet att vara mig själv med andra. Jag ger mig frihet att vara avslappnad med andra”.

Alla andra ord som ”lova och försöka” innehåller motstånd och skapar en motsatt effekt. Du kan bestämma för en dag, en stund, en vecka och det finns ingen skuld, dåligt samvete eller skam i det. Du är fri att bestämma och ändra ditt beslut när du känner för det. ”Lämna” inget, ”sluta” inte med något, ”måste” inget, utan bestäm dig att ”det här gör jag, det här ger jag mig själv, det här ger jag andra”.

Jag ger mig själv mer egentid, jag ger mig mer tid att läsa för mig meningsfulla böcker, lyssna för mig meningsfulla och inspirerande talare.

Att bestämma dig sparar också din energi, skapar ingen stress i dig som att lova och försöka gör. Egot pratar om den negativa sidan av våra önskningar (sluta, lämna, borde, måste) och hjärtat, själen pratar om det mer kärleksfulla språket. Jag berättar för mina nära och kära hur mycket jag älskar dom, jag berättar för mig själv hur mycket jag älskar mig.

Vill du lära dig hur du kan tycka om dig själv mer och få ett ännu bättre liv?

Kika in på hemsidan för de senaste pod-avsnitten samt datum för nästa workshop.

Vill du boka en coaching-session enskild eller i grupp?

Kolla på mina erbjudanden på sidan.

Effortlessliving-podden finns på Spotify, Itunes, Acast, Podbean eller på Soundcloud.

Facebook: Super Soul.

Instagram: effortlesslivingpodcast.

Du kan också läsa min bok Only Good – bara det bästa.

Hoppas du får en fin dag!


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page