top of page

Rädslan är värsta viruset - tankar om Corona viruset

Uppdaterat: 21 jan. 2021

Vad du än fokuserar på växer.

Du ger den energi, du matar den och du skapar en egen upplevelse. Om det du tänker på väcker starka (stressfulla, jobbiga känslor) är det dags att tänka på något annat.

Just nu kan du odla din uppskattning och tacksamhet av det du har och att du mår bra. Lyssna och titta på, prata om något som får dig att må bra och höjer din energi. Om du tittar på och lyssnar på saker som nyheter som får dig att bli illa till mods, till exempel pratar och funderar på läget i världen idag, sänker du dig i din energi och börjar tänka ännu mer tankar som får dig att må sämre. Din fokus på sådana tankar drar till sig flera sådana tankar.

Ta promenader, träna, promenera, lyssna på musik, inspirerande föreläsningar, roliga filmer, laga goda maträtter. Städa, ordna, plantera, ta hand om dig själv, spela spel med andra. Bara för att du oroar dig eller är rädd för något, hjälper inte dig, tvärtom. Om du reagerar på det som händer (skapar rädsla, oro, stress), bli medveten om din reaktion och fråga dig själv, vad kan jag tänka på just nu som får mig att må bra. Meditera, meditera, meditera.


Jag har planterat kryddor, blommor, jag tar promenader, mediterar, äter goda maträtter, pratar med mina vänner och nära och kära. Lär mig saker, skriver listor över saker jag uppskattar, gör övningar för att höja min energi och väljer att prata bara om saker som känns bra. Om andra vill prata om det, kan jag lyssna och höra rädslan bakom orden och byta samtalsämne. Om det inte funkar, går jag och gör något annat. Döm inte andras reaktioner, känslor eller beteenden. Gör du det, så har du redan sänkt dig i energi. Döm inte dig själv heller om du skulle gå med på att klaga, oroa dig eller sänka dig själv. Ta dig tillbaka, ta din energi tillbaka och fråga, vad skulle jag må bäst av att tänka på just nu. Gör inte en större grej av det.


Bestäm dig att du vill må bra och du kommer att sprida välmående runtomkring dig. Du bidrar till en högre kollektiv energi som höjer läkande effekten i världen. Bidra med ljus, kärlek, omtanke, glädje och tillit, till att allt kommer att ordna sig. Det här kommer att resultera något bra för oss, det är ett steg till att höja medvetenheten i mänskligheten. Ha också en positiv förväntan i att det kommer att sluta bra, att det kommer att gå över förr eller senare. Vi kommer att hitta en lösning, vi har alltid hittat en lösning. Allt som hänt i världen, till oss har alltid gått över.

Självklart kan du följa instruktioner med att tvätta händerna, kanske handla lite mer torrvaror mm, genom att använda sunt förnuft och som en självklarhet. Använd sunt förnuft, men gör det utan någon känslomässig engagemang. Lite som du gör allt annat vad du gör. Ett friskt, hälsosamt (positivt) sinne skapar ett hälsosamt liv och håller kroppen frisk. Alla vet att ett stressfullt sinne ökar kroppens stresshormoner och gör oss mottagliga för sjukdomar. Tänk hälsosamma tankar om dig själv, om världen, om andra människor. Jag tänker att dom flesta av människor är omtänksamma och skötsamma. Jag vet också att det är flera människor i världen som mår bra och är friska. Som alltid, det är inte det som händer som är boven i dramat, det är hur vi tar det som händer dvs våra tankar och attityd som försvårar våra liv. När vi tänker i rädsla, skapar vi i rädsla.


Varför hände detta? På energi-nivå så skapade vi detta som en kollektiv medvetenhet. Vi har länge gått och stärkt den negativa energin i världen, alla tillsammans. Tills energin blev så stark att den blev till i form av detta. Som ni vet så ökar vi kraften av nya önskningar tillsammans, önskan att få vara frisk, att alla få vara friska, eller att alla får tillfriskna snabbt. Vi får tillfälle att reflektera över vår egen attityd och möjlighet att vända det till något positivt, konstruktivt, uppskattande och tacksamt.

Vissa undrar varför Kina eller om det är skapad virus eller sk naturlig. Inget av dessa spelar någon roll. Inte utifrån attraktionslagen. Det är som det är och allting skapas av vibration och energi. Har det funnits en låg energi länge (det kan vara ett land, en familj eller en individ), så skapas det ett yttre resultat av en inre stark, negativ, låg energi, vibration. Attraktionslagen kommer alltid att ge oss händelser som matchar vår vibration. Det finns ingen, inget att skylla på, för det tar oss bara ner i energin. Det är som med vinterkräksjuka, är vi rädda att få det och prata om det hela tiden (tänker på det och har känslor av oro, stress), tills vi eller någon i vår familj får det. Jag kommer inte ens ihåg när jag haft det fast jag har jobbat inom skolan och med barn (om det är vi tror att vi får det ifrån). Samma med allt. Rädslan skapas inför en förändring för att vi inte vet vart det är på väg, vad kommer att hända och dom som inte har tillit eller är medvetna blir rädda och osäkra och otrygga. Men som vi har alltid sagt, det viktigaste som händer just nu och alltid är det som händer inom oss.


Det som är bra med denna händelse är att alla system vi har skapat fallerar. Allt det där som pågår i det yttre och som förmodligen inte har varit bra för oss, annars hade vi ju mått bättre som mänsklighet. När något fallerar skapas det utrymme att bygga upp något nytt och mer fungerande för just oss, idag. Inget i livet är mot oss, allt är för oss. Du vet ju själv från ditt liv att när något jobbigt har hänt, har det kanske varit en känsla av att det här kan inte vara bra för mig och mitt liv (eller för vår familj, mänsklighet). Sen efterhand kan vi alltid förstå hur det jobbiga gav oss en förändring, alltid till det bättre. Jag säger inte att vi alltid måste ha det jobbigt, men större delen av mänskligheten är omedveten om sina känslor, tankar och handlingar och då kan en förändring göra ont i stunden. Så lita på att vad som än händer kommer det att resultera i något bra för oss alla, på ett sätt som vi inte vet ännu. Och att det är ok att inte veta. Det handlar inte om att överleva eller genomgå något jobbigt, det handlar om att må bra oavsett vad. Mata dig själv hellre med inspirerande saker (böcker, musik, filmer, videosar, föreläsningar mm) än nyheter. Ge inte det andra något utrymme, inte mer än 17 sekunder. Håll ditt fokus i det som du vill ha mer i ditt liv, som hälsa, friskhet, glädje, frihet att röra på dig, omtanke, kärlek, vänlighet mm.

Observera dina känslor och tankar och ta ett nytt beslut, över vad du vill tänka på. Så se till att du använder mer tid till att uppskatta, visualisera en frisk värld med friska glada människor och tänka på tankar som får dig att må bra, än att tänka på orosfyllda, stressfulla, rädslobaserade tankar. Inga sjukdomar kommer till dig som håller dig högt uppe i känsloskalan, i glädjen, i uppskattningen, i kärlek, högt uppe i energin. Det gäller alla kroppsliga åkommor och sjukdomar. Se till att du bidrar till helande. Det andra gynnar ingen, bara bidrar till en negativ spiral i energin och världen. Ge dig själv och andra detta.  Vårt arbete är att lita på universum, lita på att lösning (svar) är redan på väg. Va en del av lösningen. Om du vill prata om det med andra, se till att dina ord är fyllda med hopp och tillit. Rädsla är värre än själva viruset. Rädsla är mer smittosamt än något annat virus. Rädsla drar till sig rädsla, rädsla skapar mer rädsla. Det är som många gånger är det farligare att skrika: eld än att det har brunnit på riktigt. Från vilken tillstånd tar du dina beslut ifrån? Hjärtat eller rädslan.


Se hur du kan hjälpa till. Först och främst stärk dig själv inombords med allt du kan och alla medel du känner. På det sättet inspirerar och stärker du andra. Sen kan du hjälpa andra på något sätt. Börja skapa något nytt. Se vad är det för möjligheter och potential som erbjuds just nu för dig. Fråga dig själv: vad kan jag göra just nu? Något som höjer mitt välmående och andras. Du kanske erbjuds att använda din tid med dina kära och nära, om inte fysiskt så via facetime, telefon, chat mm. Se till vad du tänker på, vad du pratar om, vad du lyssnar på, vad du läser om. Om du går till affären, se till att ha musik eller böcker du lyssnar på om dom har en radio på (hände mig) som matar på om vad som händer.

Rädsla är längst ner i känsloskalan. Det handlar bara om perception om vad som händer. Det känns jobbigt för att du känner dig inte fri, att du känner att du inte har kontroll. Desto starkare rädsla, desto starkare är indikationen att du har skapat starkare tankar om något som inte stämmer din inre källa, ditt högre jag. Du vet hur två personer kan hamna i samma situation med helt två olika upplevelser. Den ena kan vara hur rädd som helst och den andra hur lugn som helst. Vem har rätt? Vems perspektiv är rätt? Samma gäller alla rädslor. När du blir medveten och blir lugn i dig själv, har du mer kontakt med din källa och inget kan skrämma dig. Allt som händer utanför dig själv är skapad av sinnet, tankarna och egot. Du kan alltid skapa lugn och balans, men det måste börja inom dig. Rädsla skapar inte lugn. Rädsla skapar inte glädje eller kärlek. Så ditt sk jobb är att hålla dig lugn och balanserad genom att ta hand om dig och meditera. Ta hand om dig är att fylla dig med glädjande tankar, lugnande tankar, kärleksfulla tankar, uppskattande tankar, tillitsfulla tankar. Rädsla betyder att du ser på situationen med ditt sinne och inte genom ditt högre jags ögon. Vill du vara barnet som är rädd för monster under sängen eller vill du vara den vuxna, lugna föräldern som lugnar och tröstar barnet att det är ingen fara.


Du har alltid kontroll, du har kontroll över dina tankar, över dina känslor och över hur du mår. Du har kontroll över hur du reagerar på det som sker. Du har kontroll över vad du förväntar dig (balans, harmoni, mat, trygghet, vänlighet, kärlek mm). Det finns inget att vara rädd för, för du har kontroll över din egen vibration. Då har du kontroll över hur du mår och vad som sker utanför dig själv. När du vet det att inget utanför dig själv kan skada eller påverka dig. Då är du fri.

Det här handlar om att chocka, väcka oss i hur stressade och jäktade vi har varit. Det ger oss tid att reflektera vad vi vill, vad vi värderar, vad vi vill ha och vad vi gillar. Hur du hanterar detta är din utmaning. I processen är alla känslor ok. Vi måste ändra på vårt sätt att leva, vara och tänka. Vi måste lämna våra rutiner (rutiner tar oss från nuet), vi måste lämna våra mönster över hur vi beter oss, hur vi reagerar, hur vi beter oss och hur vi väljer att använda vår tid till. Vi alla har velat så mycket men sällan känt att vi har tid för det vi värderar högst. Nu har vi fått tid till det. Oavsett hur andra reagerar och gör, har inget med dig att göra. Om dom reagerar med rädsla eller ilska, har inget med dig att göra. Titta inte på andra, hur dom gör, hur dom reagerar, hur dom hanterar det som sker just nu, prata inte om dom. Utan omfamna och ge kärlek till dina känslor, dina reaktioner, ditt dömande, din kritik, din frustration. Om något stör dig i andras beteende, gå inåt och sitt med det som kommer upp. Notera hur du känner, vilka känslor som dyker upp och va med dom. Detta är en övergångsperiod för högre medvetenhet kollektivt. Även om reaktionen är panikartad. Det är så vi människor är och det är ok. Ta inte över andras rädslor. Var lugnet i stormen, va tryggheten i otryggheten, va kärleken för dom som har glömt att även dom är kärleken. Det är tider då våra gamla rädslor kommer upp, som en spegling av rädslan som finns ute nu.

Vi reagerar utifrån vår egen nivå av kärlek och medvetenhet.  Vad är din nivå av kärlek?

Vi kommer ut ur detta stärkta, mer medvetna, vi är på väg till nästa dimension, från rädsla till högre medvetenhet som grundar sig i trygghet, kärlek, omtanke, glädje. Även om vi inte just nu förstår hur detta kommer att hjälpa oss och stötta oss, men med tillit att det gör det, så kommer det att resultera i det. Fokusera på kärleken i dig, låt den vara närvarande för andra och dig själv, oavsett. Fråga dig hur kan jag vara till stöd, hjälp för mig själv och andra.

Relationer kommer att utmanas till att gå i från slentrian, vanebaserade, frånvarande till ärlighet, mer sanna, mer närvarande och kärleksfulla relationer.

Isolation, ironically is going to bring us more together than ever. And that is a gift.

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page