top of page

Ser du överflöd?För många handlar överflöd om det materiella, som pengar, boende, kläder, smycken, teknik, bilar, restaurangbesök, behandlingar mm. Vi pratar om ett överflöd som inte handlar bara om dessa saker, för det är mer att ackumulera, samla på sig allt möjligt av ägandebegär, av bristkänsla, för att höja självvärdet mm och för många handlar det om att samla för samlandets skull. Detta kan ge glädje i en kort stund och är alltid relaterad till andra på något sätt. Vi pratar om överflöd som handlar om att dela med andra för överflöd är så mycket mer, det är något inom oss och allt det vi ser utanför oss själva som till exempel i naturen. Det kan handla om att dela omtanke, kärlek, närvaro, tankar, insikter, tid, skratt, närvaro, meningsfulla samtal mm.

Det är skillnad mellan grejer, saker och upplevelser, för det vi erfar stannar kvar i oss som insikt och känsla, något som utvecklar oss.

Dom som lever med en inre känsla av överflöd har givande relationer, dom njuter av relationerna och inser värdet av dessa. Känsla av överflöd drar till sig mer överflöd.

Vi brukar ha en känsla att vi inte har tillräckligt, till ex pengar. Denna känsla och övertygelse kommer att skapa mera känslor och upplevelser av att du inte har tillräckligt. Ser du inte överflöd i ditt liv, kan det inte komma in överflöd. Du kan använda basala och enkla erfarenheter av överflöd i ditt liv, som luft att andas, blommor, vatten att dricka, löv i träden, mat i skåpet, kläder i garderoben, vänner, skratt, idéer, kramar, träd i skogen, bussar som skjutsar oss, bilar för alla mm.

Överflöd ligger inte utanför oss själva. När vi kan känna det genuint i oss, slutar vi fokusera på pengar, prylar, att vi saknar något, att vi behöver något, att vi måste ha något och på det sättet skapar vi överflöd även utanför oss själva. Att hitta överflöd i dig, i ditt liv skapas av tacksamhet och uppskattning och tar dig till nuet. Desto mer du ser överflöd desto mer ser du det och desto mer du ser det desto mer får du det. Det är inget du måste ha eller behöver. Du saknar inget, det finns ingen brist eller avsaknad av något.

Testa att tänka, säga och bete dig som om du hade tid i överflöd, prata om det, berätta om det och ta det som ett naturligt överflöd som du redan har. Känn det genuint, att det är sant för dig. Efter en vecka (om du har bara hållit dig i en positiv riktning) kommer du att känna att du verkligen har överflöd av tid.

Oro och rädsla ger alldrig ett positivt resultat. Ett olyckligt liv (dag, timme, tanke) slutar sällar i något positivt. Vi komplicerar allt genom att vara rädda att det inte finns tillräckligt. Tror du att du har brist på något, berättar det mer om att du är i sinnet (egot) än i hjärtat och att du inte har tillit till livet. Du får precis så mycket som du tror på (inte vad du vill ha). Många gånger tror vi att vi inte är lyckliga om vi inte har det vi tror vi vill ha, och när vi väl får det, så varar inte lyckan och glädje länge för denna vilja kommer från egot. Önskningar och viljan att ha något med en positiv och glad (lugn) känsla kommer från hjärtat. Då spelar det ingen roll om vi får det eller när vi får det vi önskar oss.

Du kan ändra din tanke och känsla om överflöd. Se till att hitta det, se det och uppleva det inom dig, i ditt liv och runtomkring dig. Hur mycket under dagen tänker du mer på brist (på vänner, tid, sömn, pengar, resor) än på allt du har, allt du har fått uppleva, alla kreativa idéer du får?

Du drar inte till dig någonting som du inte är.Vill du lära dig hur du kan tycka om dig själv mer och få ett ännu bättre liv?

Kika in på hemsidan för de senaste pod-avsnitten samt datum för nästa workshop.

Vill du boka en coaching-session enskild eller i grupp?

Kolla på mina erbjudanden på sidan.

Effortlessliving-podden finns på Spotify, Itunes, Acast eller på Soundcloud.

Facebook: Super Soul.

Instagram: effortlesslivingpodcast.


Du kan också läsa min bok Only Good – bara det bästa.

Det är en bra dag att ha en fin dag!

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page