top of page

Släpp gårdagen och gå vidareVi alla håller fast något mot en närstående, partner, förälder, vän eller barn. Vi är besvikna, det är något vi inte kan förlåta, vi litar inte på den andra och framför allt vi tycker att dom borde ändra på sig. Tänk att det går att släppa ditt fokus på andra på ett kärleksfullt och medvetet sätt och gå vidare i sin egen utveckling. Detta kommer att ändra på dynamiken i relationen till det bättre. Vi tror att bara den andra ändrar på sig, sitt sätt att vara, bete sig eller göra saker så skulle jag bli lyckligare. Det skulle lösa alla problem om dom gjorde nåt åt saken eller gjorde så som jag tycker är bäst! Men för att du ska vara lycklig behöver dom inte ändra på sig alls, utan det är du som kan släppa dina tankar om dom. Vi tror att vi är här för att ändra andras beteende och varande på något sått men det är verkligen slöseri med din energi och okärleksfullt mot den andra och dig själv. Har du någon du inte kan sluta tänka på, bli irriterad på, som du har massa tyckanden om när ni avslutat samtalet, när du går och lägger dig och som bara tar väldigt mycket tanke-tid i ditt liv? Är du medveten om vad du tänker om den här personen? Vad du tror om dom och vad du förväntar dig av dom? För du kan vända varje tanke mot dig själv. Du är inte irriterad på den andra, dom är där för att visa dig hur och vad du är besviken över i dig själv. Lämnar du den här personen så får du en ny människa som speglar tillbaka till dig allt du försökte lämna, eftersom det inte ligger hos den andra. En annan signal att du inte släpper ditt fokus från den andra och deras ”fel” är att vid argumentation så lyfter du fram det som dom gjorde eller sa sen tidigare, länge sen. Då har du gått och burit med dig alla ”orättvisor” och gjort dom till en tung energi i dig som har hindrat dig att må bra och leva livet fullt ut. Du har läckt energi hela tiden genom din inre fokus på något som hänt länge sen som du kanske inte ens är medveten över innan du får en anledning att lyfta fram dessa orättvisor. Det spelar ingen roll om du byter partner, byter jobb eller flyttar till ett annat land. Den energin tar du med dig för den finns inom dig.

Det sämsta sättet att försöka reparera en relation är att försöka få den andra att förstå vad dom gör för fel genom att prata om det i tid och otid. Vi pratar bara sönder det vi har, vi stärker den energin och fäster den djupare i alla inblandade. ”Du förstår inte mig, det går inte att prata med dig, vi pratar inte samma språk”. Den motsatta strategin är att ge den andra ”silent treatment”, genom att vara tysta och inte prata med den andra, men bära en stark destruktiv energi inom oss och som påverkas oss och våra liv väldigt mycket.

Den andra personen är som dom är. Punkt. Det är vår förväntning att dom borde göra oss lyckliga och glada som tar ifrån vår lycka.

Börja möta dig själv genom den andra personen. Så skriv ner en tanke som du tänker ofta om den andra tex: ”han prioritera inte mig” och det betyder att: ”jag är inte viktig, jag är inte värdefull, jag är inte tillräcklig, jag kommer aldrig vara lycklig mm”. Så din övertygelse får stöd av alla tankar som du skrev efter den och på det sättet har du byggt ett starkt system som inte tillåter dig att gå vidare eller vara lycklig. Din övertygelse genomsyrar allt i ditt liv, möten, middagar, sömn, hälsa, ekonomi mm. Samt att din förväntning om det du tror på är så stark att du får tillbaka det beteendet som du förväntade dig. När du har skrivit färdigt dom underliggande tankarna gör du EFT på varje mening. Du kommer att ändra på ditt sätt att möta dig själv och andra, du ändrar din relation till andra till det bättre, för du ändrar på din relation med dig själv, mellan egot och hjärtat (själen).


Vill du lära dig hur du kan tycka om dig själv mer och få ett ännu bättre liv?

Kika in på hemsidan för de senaste pod-avsnitten samt datum för nästa workshop.

Vill du boka en coaching-session enskild eller i grupp?

Kolla på mina erbjudanden på sidan.

Effortlessliving-podden finns på Spotify, Itunes, Acast eller på Soundcloud.

Facebook: Super Soul.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page