top of page

Träning och hälsa

Uppdaterat: 21 jan. 2021Lyssnarfråga samt dom negativa övertygelserna från uppväxten.

Med ett nytt år har vi fått ännu en tid av möjligheter att ta hand om oss själva på alla plan, det inre och det yttre. Oavsett om det gäller det psykiska eller fysiska så handlar det om att sluta jämföra dig med andra, jaga dig själv när det gäller kost och träning, minska kraven och måsten samt använda dig mer av olika verktyg (som meditation) för att bättre lyssna på kroppen. Det gäller allt i livet, men framför allt det fysiska kroppen.

Om du låter ditt liv styras av fokus på maten och träning så är du i sinnet, i tankarna.

Ta dig till närvaron, nuet, andas och fråga kroppen: ”vad vill du äta, vad vill du dricka, känns det här bra, vad vill du göra?” Kroppen svarar alltid med en känsla: ”det här känns bra”.

Det handlar om att vara i samklang med sin kropp, själ och sinne. Dom flesta av oss har levt mer i sinnet än i kroppen och med det kört över kroppens behov. När vi lever i samråd med kroppen, är alltid ansträngningslöst, lätt och fokus är på det som är roligt, inte i vikten, utseendet, hälsan, kroppen. Sluta att söka den bästa dieten, den bästa maten, den bästa träningsformen eller kroppsformen. Alla som söker kommer att vara kvar i just sökandet.

Är du öppen och lyssnar på din kropp, kommer ni tillsammans att komma på vad ni vill göra och äta. Börja lyssna på din kropp. Dina tankar är inte kroppens språk. Om du tänker på något och säger till dig själv att det är bra för dig, då är det förmodligen ditt ego som pratar, inte kroppen. Du behöver inte sluta med något, sluta äta godis, kakor - för själva ”slutandet” är ett fokus på något negativt, icke önskvärt. Du behöver inte sluta med något, fråga dig själv:

”Vad vill jag ha mer av ditt liv?”, ”jag vill ha mer mat som får mig att må bra, jag vill ha mer aktiviteter som känns roliga”.

Vad vill du mer av, inte vad du vill ha mindre av. Om du tänker på vad du inte vill ha eller ha mindre av, då är du i egot och längre ner i känsloskalan och då får du mer av det. Sluta döma dig själv: ”jag har inte gjort något i fyra dagar”, det är ett negativt fokus och berättar att du är i sinnet. Säg istället: ”wow så bra jag mådde när jag dansade sist”.

Om du har massa övertygelser från din uppväxt, så kan du skriva ner allt du kommer på och ta en tanke i taget och vända det till något positivt, något som känns bättre. Fråga dig själv:

”Känns det här bra i mig när jag tänker på det?” Om det inte känns bra, byt det till en tanke som känns bra för dig. Fråga dig själv: ”vilken tanke skulle kännas bra för mig?”

Som vår lyssnare uttryckte sig, kan även du ha som ditt mål och fokus på: ”Jag vill känna mig stark, inspirerad och lycklig”. Blicka framåt, hela tiden. Om du blickar tillbaka, se bara på tillfällen som du mådde bra av. Allt annat är slöseri av din tid, din självvärde och skapande av något negativt. Lyssna på avsnittet här.


Vill du lära dig hur du kan tycka om dig själv mer och få ett ännu bättre liv?

Kika in på hemsidan för de senaste pod-avsnitten samt datum för nästa workshop.

Vill du boka en coaching-session enskild eller i grupp?

Kolla på mina erbjudanden på sidan.

Effortlessliving-podden finns på Spotify, Itunes, Acast, Podbean eller på Soundcloud.

Facebook: Super Soul.

Instagram: effortlesslivingpodcast.

Du kan också läsa min bok Only Good – bara det bästa.

Hoppas du får en fin dag!

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page