top of page

Hitta alla podcasts

Våga avsluta och gå vidare

Tack alla lyssnare som varit med oss på denna roliga och utmanande resa! Behöver du avsluta något och gå vidare? Om ja, se till att göra det med gott mod och en känsla av att du är nöjd med det du har just nu.

Ser du överflöd?

Överflöd är en slags mental attityd. Att se överflöd i dig, i ditt liv och runtomkring dig. Naturen är en bra spegling av överflöd. Börja medvetet leta efter överflöd vart du än är och överflöd kommer att bli ditt naturliga tillstånd.

Vad ger du makten till?

Vad låter du dig påverkas av? Vad gör du större än vad det är och på det sättet ger den makten över ditt liv?

HUR ska jag göra?

Lyssnarfråga om företagandet och om man inte ska använda ordet HUR, hur ska jag då göra? Det handlar inte om att det är fel att fråga sig HUR, det handlar om i vilken tillstånd, känsla är du i när du frågar det.

Obalans i energin, i dig

Du tror att omgivningen skapar smärta i dig, men det är din smärta som skapar omgivningen. Desto längre du stannar i det yttre, desto mer känner vi oss hjälplösa.

Är du i fas med dig själv?

Att behaga andra är ett av dom största orsakerna att vara i obalans. Är du en av dom som säger att ”jag vill meditera, men jag måste”….Det är en inre konflikt som berättar att du är inte i fas med dig själv.

Brev till mig själv

Skriv ett brev till sig själv i en form som om det har redan hänt och med mycket uppskattning och tacksamhet.

Du är inte ditt namn

Betyder ditt namn för mycket för dig, har den för många associationer som känns tunga för dig? Vad du heter har ingen betydelse för dig eller någon annan. Det är precis som med allt annat, namnet har bara betydelse om vi ger den betydelse.

Vad jag vill ha av livet

Jag vill ha det där, men....har inte tid, har inte råd, är för ung, är för gammal, är för trött, är för sent.

Framtidshopp eller oro

Vi skapar vår framtid, hur vi känner och tänker för det som händer. Vi kan påverka vårt mående. Ska vi börja oroa oss om morgondagen eller det som ska ske om 10 år redan idag?

Flera verktyg och övningar

Här är några verktyg som vi själva använder och rekommenderar att testa och använda för att skapa ett liv du vill ha, för att må bra och få mer energi.

4 tips

Förmoda att allt kommer att ordna sig för dig. Även för andra. Ha en stark övertygelse om det, var helt säker om det och lev som om det är så.

Hur stannar jag i min egen energi

Kontinuerlig meditation skapar en inre lugn som i sin tur skapar en motståndskraft i att möta sk negativa energier.

Attraktionslagen frågor och svar

Hur fungerar attraktionslagen om man säger att man inte tror på det eller när folk säger att dom "använder" attraktionslagen?

Älskar jag mig själv?

Hur vet du det? Om du mår bra – då älskar du dig själv, om du mår mindre bra, ja, då finns det saker du kan förändra.

Följ livet, sluta kompromissa

Alla val du gör i livet är medvetna val, oavsett hur och varför du tar besluten.

Jag borde vara exakt där jag är idag

När du accepterar där du är, fysiskt, mentalt, ekonomiskt, relationsmässigt och känslomässigt kan du skapa förändringar.

Lagom normal

Låt dig själv skina, stråla, vara större än du låter dig vara idag. Låt dig inte hållas tillbaka av dina tankar, rädslor, vad andra tycker, säger.

Money money money

Släppt tankarna om pengar och fokuserar mer på hur du känner dig när du gör vad du älskar att göra, när du har det du önskar att ha, när du är där du älskar att vara.

Smått och gott och attraktionslagen

Vi rekommenderar dig att när du mår som sämst, var med känslan och lita på att det kommer att gå över.

Ätstörningar och attraktionslagen

Acceptans av situationen och sig själv är viktiga, där EFT (tapping) är till en stor hjälp. Även att komma i från dömandet, kritiserandet av situationen och en själv.

Överleva julen!

Vi har många associationer till julen, förväntningar, måsten, rädslor, outtalade krav och stressfyllda tankar.

Vad gör jag för fel - inget händer!

Jag gör ju allt rätt - varför händer det inte? Varför kommer det inte till mig? Jag har fastnat i livet, alla andra verkar få det de vill ha.

Att göra slut utifrån attraktionslagen

Följer du din inre vägledning, så behöver du aldrig "göra slut" med dina vänner.

Gör du det av plikt eller glädje?

Vi alla har varit med om att göra något för att vi måste eller för att det förväntas av oss. Även fast det inte är uttalat.

Känslor som känns

Vågar du visa och erkänna dina känslor för dig själv? Vågar du följa vägledning av dina känslor?

För eller mot?

Det här kan gälla vad som helst i livet, i samhället. Det är en slags svart-vit tänkande där vi dömer och kritiserar något som inte stämmer med vår uppfattning. Idag kan det handla om vaccination, i morgon kan det handla om något annat.

Sätta punkt

Hur är det är uttrycka sig utan att låta egot gå igång? Hur kan jag säga det utan att rättfärdiga, argumentera, försvara, bortförklara, ursäkta, berättiga eller förklara? Det är att uttrycka sig som ett barn.

Hjärtats vs egots vilja

När vi lever utifrån hjärtat är vi i fas med oss själva, då är vår kropp, sinne och själ i samklang och vi lever utan att döma oss själva.

Oavsett vad som hänt, kan du må bra

Om jag går tillbaka med känsla av bitterhet och ilska, då tar jag den energin till nuet, även fast just nu kan jag må bra. Då skapar jag från den energin även idag. När jag tänker bakåt i tiden med acceptans för det som varit och förståelse varför det hände (vad jag har lärt mig om det) så tar jag den energin till nuet och skapar med det.

Energi, fokus och nuläge

Hur håller du fokus när det stormar runtomkring dig? Ett sätt att fokusera är att ta distans (vara i din egen energi), hitta något att uppskatta, meditera, ta hand om dig själv och ta dig till närvaron.

Hållbarhet och attraktionslagen

Hållbarheten börjar i oss själva, hur vi beter oss, hur vi tänker och vad vi gör. Det är en kärleksfull attit

Soulmate

Våra partner visar oss vad vi kan känna, vad vi redan har inombords. Vi känner oss inte lyckliga tack vare dom utan att vi redan har den känslan inom oss.
Alla är potentiella soulmates. Din första och viktigaste soulmaten är DU SJÄLV!

Nytt år - samma ångest.

Oavsett hur mycket vi ändrar saker i det yttre, kommer vi att ha kvar samma känsla av missnöje.

Dagdrömmer du eller mardrömmer du?

Hur känns dina tankar för dig? Vad är det för slags film som du spelar upp i ditt huvud? För du gör alltid något av dessa två oavsett vad det handlar om eller om det har hänt eller inte.

Vilka är dina mönster, undanflykter?

Ofta är vi inte medvetna om våra mönster som vi tar till oss, när saker och ting gör ont i oss. Det vi gör då är som en flykt från smärtan, obehaget och blir till ett beroende.

Tid för förändring

Det är dags att leva ansträngningslöst, med flyt och flow. Prioritera din kontakt med dig själv först, istället för det andra (sociala medier, tv, youtube, andra, drickande, ätande mm).

YES attityd

Vi har ofta en attityd att se saker från det negativa, som när vi är trötta (på situationen, på oss själva, på andra), stressade och har för mycket att göra och är definitivt inte är i nuet, när vi är missnöjda, ledsna, arga, på dåligt humör, besvikna, irriterade.

Kan vi dra till oss sjukdomar?

Vi drar till oss allt vi fokuserar på oavsett hur specifikt det är eller vad det handlar om. Allt du fokuserar på längre än 17 sekunder, pratar om det, tänker på det och känner något för det, desto mer bäddar du för en upplevelse.

Är ditt liv som en kamp!

Är ditt liv en kamp?
Eller som dans? Som Michael Beckwith sa: om du upplever livet som kamp, kommer du att få strida hela tiden.

Hundra möjligheter - utmaning (övning)

Livet erbjuder oss möjligheter varje dag, men pga våra tankemönster hindrar oss att se dessa erbjudanden.

Jag har skapat det här!

När du accepterar det som sker, när du släppt motståndet till det du upplever kan du säga helhjärtat ”and I love that”.

Lyssnarfrågor

Lyssnarfråga: vad ska jag svara till folk som frågar hur du mår, när du mår dåligt?

Motivation, deadline, stress

Är du i framtiden (det negativa) i dina tankar, är du inte här och nu och blir handlingsförlamad. Se ditt nästa steg i stället för hela ”paketet” och slutdatumet.

Ta det avgörande steget nu!

Vad väntar du på? Universum hjälper dom som hjälper sig själv. Vad pratar du om eller tänker på hela tiden, men som du inte gör och förverkligar?

Ett lyckligt liv, del 2

Ta ansvar för ditt eget mående och vad du skapar i livet. Håll dig kvar i din egen energi.

Valtider - hur ska jag välja?

Rösta när du mår som bäst.
När du gör saker från en plats inom dig som mår bra, känns det du bidrar till och skapar också bra.

Vad vill livet säga dig?

Allt runtomkring oss berättar för oss vad som pågår inom oss. Som en spegling av vårt inre, våra tankar och känslor samt våra övertygelser.

Drömmar och önskningar blir verkligt

Vi alla har varit med om att få våra drömmar bli verkligt. Att vi har manifesterad något vi har velat ha i våra liv.

Hur hanterar jag andras ilska?

Vi kan möta andras känslor med respekt, med distans och kärlek utan att ta det personligt, ta åt oss. För om vi tar åt oss andras känslor, är det för att vi har samma energi (känslomässig vibration) som pågår i oss.

Du får det du är

. För att skapa det vi önskar oss, handlar det om att vara i känslan att man redan har det, att tankar om det känns bra. Vi kan inte manipulera skapandet, genom att bara säga vad vi vill ha. Utan känsla så är det ”tomma” ord.

Hjälpa andra

Hur hjälper vi från en sann plats i oss själva och vad betyder det att hjälpa andra? Det handlar inte om att fixa något för någon, utan vi pratar om att vara utrymmet för den andra, utan åsikter och synpunkter. Det är att lyssna med hjärtat.

När slutar du döma dig själv?

Det är så många av oss som dömer oss själva i något avseende, egenskaper, beteende, tankar, vad vi är mm. Tänk att vara och leva i nuet utan kritiska tankar om oss själva och vårt sätt att leva.

Du har rätt och jag med!

Vid en argumentation fråga dig själv: Hur kan jag se det här på ett annat sätt? Det är en attityd som kommer från nyfikenhet, kärleksfullhet, från en själslig mognad, från en medvetenhet och mer sann samskapande.

Nyårslöften eller beslut?

Ändra dina löften till beslut, byt dom med negativ fokus till mer positiva intentioner. Ta dina beslut när du mår bra i dig själv.

Måste jag umgås med släkten?

När du känner dig själv stark i dig själv och din energi, kan du umgås med vem som helst utan att påverkas av andra och du håller ditt fokus i hur du känner dig.

Var tydlig med vad du önskar

Vad du än tänker på, är som att planera din framtid.
När du oroar dig, planerar du. När du uppskattar, planerar du.

Släpp taget om det du vill ha

Vad gör du när du önskar dig något väldigt mycket? När du verkligen vill ha något/någon? Pratar du om det hela tiden?

Vad ger och tar energi?

Är du trött på dagarna fast du sovit hela natten? När du gör saker (eller pratar och tänker) som inte känns så bra, dränerar du dig själv av energi, och kanske andra som du möter.

Vad väntar vi på?

Låter du dig påverkas av det som händer i världen, runtomkring oss just nu? Reagerar du med att vänta. Reagerar du på den kollektiva känslan, av att inte nu igen?

Det handlar inte om semlan

Det handlar inte om ätande, det handlar om hur du värderar dig själv och dina behov.

Goda saker händer i ditt liv hela tiden

Oavsett hur du mår, är det viktigt att se, observera och märka alla dom goda sakerna som händer i ditt liv, varje dag.

Tillit till livet

Det om att veta och känna att allt som sker så sker det till mitt bästa, att allt kommer att lösa sig, att jag alltid kommer att må bra oavsett.

6 sätt att tänka - välj tre av dessa

Vårt sätt att leva utgår från 6 olika sätt att tänka varje tanke. Vi är i tre tider: då-tid, nu-tid eller framtid och vi har två känslor som färgar varje tanke: en negativ eller positiv.

Härliga tonåringar

Det handlar om att lita på att alla har en inre kompass och vägledningssystem som fungerar. Vi är inte någons kompass.

Jag väljer mig själv

Hur många gånger har du valt bort dig själv för att det är lättare eller för att du är rädd för att inte bli omtyckt.

Meningen med livet

Så grunden är att vi känner oss fria och trygga i oss själva i alla situationer, med alla vi är med. Vad vi än vill ha, vill göra, vill vara är för att vi tror att vi ska må bra när vi fått det.

Rensa i röran

Det yttre röra speglar en inre röra och skapar oklarhet. Att rensa i röran skapar klarhet och lättnadkänsla.

Ta hand om dig själv

En stor del av att ta hand om sig själv är att hålla sina drömmar levande. Drömmar ger oss energi och gör oss glada.

Ett lyckligt liv, del 3

Hur skulle du kunna tänka mindre och känna mer. Känslorna är vägvisare och indikation på vad du har tänkt på.

Uppskattning när allt känns jobbigt

Vi har lätt att klaga, döma och kritisera. Som en dålig vana som får oss att må sämre. Motsatsen till det är att uppskatta, vad som helst.

Varför nöja sig (med lite)?

Många av oss lever med en attityd att vi måste vara nöjda med det vi har och inte sträva efter mer, bättre, högre

Från förvirring till klarhet

När vi känner oss förvirrade i livet, i oss själva och i det vi är mitt i, är det svårt att veta vad vi ska göra just då. Det blir värre när vi i det tillstånd frågar andra välmenande människor om råd.

Hur lever jag ett awesome liv?

Det handlar om ett totalt skifte i fokus, vad vi tänker på, vad vi pratar om, vilka vi umgås med och vad vi gör/vill göra

Relationer speglar oss

Observera varför du umgås med andra, är det för att du måste, du ska, att du alltid har gjort det så det går på rutin? Relationerna är vägen till att ifrågasätta vårt beteende, mönster, vanor och handlingar.

Släpp gårdagen och gå vidare

Vi alla håller fast något mot en närstående, partner, förälder, vän eller barn. Vi är besvikna, det är något vi inte kan förlåta, vi litar inte på den andra och framför allt vi tycker att dom borde ändra på sig. Fast det är vi som ska släppa våra tankar om dom andra.

Pliktkänsla

Har vi en pliktkänsla och är omedvetna över det så går vi över våra gränser, tar slut på vår energi, gör saker utifrån ett måste och inte från inspiration eller glädje.

Ser du spöken?

Släpp alla fasta bilder om hur du tar emot kommunikationen med energier, för du kan använda dig av alla kanaler. Håll dig i hjärtat (nuet) istället för att gå in i mindet, huvudet, tankarna, egot.

Ingen är lat!

Känner du dåligt samvete när du inte gör så mycket som alla andra eller ger du andra skuldkänslor för dom gör inte så mycket som du vill att dom gör? Då har du en signal för dig själv att se på dina övertygelser och tankar om just ämnet.

Träning och hälsa

Ta dig till närvaron, nuet, andas och fråga kroppen: ”vad vill du äta, vad vill du dricka, känns det här bra, vad vill du göra?” Kroppen svarar alltid med en känsla: ”det här känns bra”.

One size does not fit all

Fråga alltid: Vad funkar för mig? Känn efter, med hela ditt väsen. Känns tanken bra för dig, när det gäller diet, kosttillskott, att vara en mamma på det sättet du är, följ den då.

Ord du skapar med - måsten

Vilka ord du använder har betydelse i hur du mår och vad du skapar. Känn efter och säg högt: jag måste....och sen: jag vill eller jag får...

Steg 3 ta emot och tillåta

Steg 3 ger dig möjligheten att träna dig i att ta emot och tillåta det du önskar komma till dig.

En stark önskan - att få barn

Vänta inte att få barn innan du tillåter dig själv att vara lycklig, var lycklig nu och det som kommer gör det.

Egot vs högre jag

Ego, sinnet, det logiska tänkandet är det som låter högt, det som både hjälper och blockerar oss att leva fritt. Alla negativa tankar och känslor skapas och tas fram, hålls kvar av egot.

Tiden är värdefull

Vilka övertygelser har du om tiden och som du låter hålla dig tillbaka? Vad säger du i tid och otid?

Planera eller inte planera

Hur mycket kontroll behöver du ha i ditt liv? Om du är en som planerar hela tiden, låter du inte livet och din inre vägvisare vägleda dig, för du har redan bestämt hur du vill ha det (för att vara lycklig)

Vilka rädslor håller mig tillbaka?

Det finns rädslor inom oss som vi inte pratar om och som vi döljer i ilska, kritik, dömande mm.

Barn våra förebilder

Barn är en gåva som visar oss vägen tillbaka till nyfikenhet, närvaron, lekfullhet, glädje och öppenhet.

Integritet och attraktionslagen

Vi pratar om integritet i din energi vilket innebär att du tränar dig hålla dig i din egen energi istället för att reagera på andras.

Jag är inte tillräcklig

Vi kanske känner inte oss tillräckliga i en roll som förälder, partner eller chef/medarbetare eller i oss själva. När vi gör det så håller vi oss tillbaka och det betyder att vi inte är i vår egen energi.

Mer om relationer

Har du varit i en relation länge och undrar om du ska stanna kvar eller gå vidare. Allt beror på vilken känsla du har just nu, för det finns inget rätt eller fel.

Rikta din energi

När du hamnat i ett sammanhang där du inte vill vara oavsett hur det hände, då är det viktigt vad du riktar din energi mot.

Tankar vi inte borde ha

Vi är aldrig färdiga, vi tänker samma tankar om och om igen, och ändå förändras vi hela tiden till att bli något mer än vad vi var igår.

Livets stora frågor

Du skapar mening med det du gör och det du är, du bestämmer, varje stund.

Va, har jag dragit till med det här?

Det som sker i våra liv och de egenskaper vi möte hos andra människor är oftast en spegling av oss, vad vi känner och vart vi är någonstans i oss själva.

Vill ha det fast tror inte att jag kan få det!

Vi önskar oss något väldigt mycket och samtidigt pratar mot oss själva, mot vår önskan genom övertygelser som börjar med: "men".

Jag har gjort mitt - sen då?

Jag har sökt jobbet, vad ska jag göra nu?

bottom of page