top of page

Hållbarhet och attraktionslagen

Uppdaterat: 21 jan. 2021


Vi blev intervjuade av en härlig journalist Katarina Fornander från ekoappen.se. Hon ville att vi skulle prata om hållbarhet utifrån attraktionslagen. Först kände vi inte att vi hade så mycket att säga, men när det hade landat i oss så förstod vi att vi har mycket att säga om det. När vi mår bra så mår allt runtomkring oss bra, för då har vi en mer kärleksfull attityd mot allt. Hållbarhet hänger ihop med den kollektiva utvecklingen. Attraktionslagen är ett sätt att leva, tänka och vara. Precis som allt annat så börjar hållbarheten i oss själva, hur vi beter oss, hur vi tänker och vad vi gör. Det är en kärleksfull attityd mot allt, inklusive mig själv. Där jag bor, det jag handskas med och där jag bor.

Hur kan jag vara en hållbarhet människa, dvs håller jag själv i längden. När vi är sanna med oss själva, omtänksamma med oss själva, håller vi i längden och orkar ta hand om det runt omkring oss. Så desto mer jag ger mig själv, andra och naturen, miljön, desto mer får jag tillbaka.

Naturen är en levande person, så om jag tar hand om mig själv så har jag lättare att ta hand om den andra, som naturen. Allt hänger ihop.

Kan du se vad du gör för dig själv, för dina nära och kära och för naturen, för det kollektiva. Hållbarhet är så mycket mer än bara sortera och ta vara på naturen och dess gåvor. Så om vi kan agera utifrån optimism, inspiration, nyfikenhet, tillit och kärlek (inte utifrån hot, rädsla eller kritik) kommer vi längre och får mer hållbara konsekvenser. Desto mer vi ser vad vi redan gör, på alla nivåer, individnivå och på den kollektiva nivån, desto mer kommer vi att se. Det vi ser på växer och får näring av vår fokus. Kan du se vad du gör redan, vad din familj gör, vad din stad gör och vad som händer i det stora världen och känna dig glad, positiv, tillitsfull och inspirerad? Så var inte pekpinne, skuldsättande eller dömande när du vill förändra världen och attityden runtomkring dig. Se till att göra det som känns rätt för dig utan att det blir en ”pekpinne” eller utifrån en känsla av irritation. Det är inget som lockar andra att göra som du gör eller säger. Men när du lever hållbart på ditt sätt, är glad över det så kommer det att smitta mer än alla dina ord. Vi lär inte med vad vi säger, vi lär genom att vara levande exempel och när vi gör det utifrån glädje. Låt andra vara och göra det dom gör, på sitt sätt. Alla kommer vi att komma dit, där vi tar vara på oss själva, tar vara på andra och omgivningen där vi bor och lever. Ha tillit till det. Hållbarhet kommer naturligt till och från oss när vi lever här och nu, närvarande.

Vill du lära dig hur du kan tycka om dig själv mer och få ett ännu bättre liv?

Kika in på hemsidan för de senaste pod-avsnitten samt datum för nästa workshop.

Vill du boka en coaching-session enskild eller i grupp?

Kolla på mina erbjudanden på sidan.

Effortlessliving-podden finns på Spotify, Itunes, Acast, Podbean eller på Soundcloud.

Facebook: Super Soul.

Instagram: effortlesslivingpodcast.


Du kan också läsa min bok Only Good – bara det bästa.

Hoppas du får en fin dag!


Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page