top of page

Relationerna speglar ossVi pratar alltid om relationer på något sätt eftersom utan relationen kan inte vi relatera till oss själva och vår utveckling. Vi granskar, observerar, reflekterar, utmanar, konfronterar, flyr, är rädda för, älskar och gläds av relationer våra mönster i dom. Pandemin gav oss en möjlighet att pausa våra mönster samt vad tar jag med mig till mina relationer, är det något genuint eller är det något jag har i mitt bagage. Vi väljer vilka vi umgås med, vad vi pratar om, vad vi tänker om relationen, den andra och om oss själva samt vad vi gör tillsammans något med. Hur känner jag innan jag träffar den här personen (vad tänker jag om hen), hur känner jag under tiden och hur känns det efteråt för mig. Dom yttre relationerna är vägen till att lära känna vårt sanna jag, vårt högre jag, som är den viktigaste relationen vi någonsin har.

Observera varför du umgås med andra, är det för att du måste, du ska, att du alltid har gjort det så det går på rutin? Relationerna är vägen till att ifrågasätta vårt beteende, mönster, vanor och handlingar. Tar du ansvar för dina relationer eller någon av dom? Tar du ansvar för den andra personen, vad dom tänker, tycker, känner och vill? Är du den som underhåller en relation utan ömsesidig givande och tagande? Vad händer om du backar, slutar underhålla? Är du dränerad efter att ha träffat någon, så fråga dig själv, vad är det som hindrar dig att vara ärlig i relationen? Hos dig. Hur kommer det sig att du inte är trygg att vara dig själv? Trygghet och känsla av den ligger i våra övertygelser och tankar (mönster).

Rannsaka dina relationer samt din inställning i dom. Är du sann i dina relationer? Om inte, vilka mönster, tankar, övertygelser har du som hindrar dig att vara genuin?

Hjärtat står för närvaro, är genuin och alltid sann. När vi går in i huvudet så distanserar vi oss från vår högre jag och den vi umgås med. Vart är du i dina relationer?

Jämförelse i en relation utgår alltid från den andra, att jag är något i relation den andra, sämre eller bättre. Vår fokus ligger hos den andra och då kan inte vi vara närvarande varken med oss själva eller den andra.

En bra signal är: hur tänker jag (pratar jag) om den personen efter vi har umgåtts? Min mamma, syskon, chef, vänner, barn, grannar mm. Vad vi än säger om dom andra säger inget om dom, bara om oss. Desto mer klagande, beskyllande, dömande och kritiserande, desto mer utmaningar har jag med min relation och förmodligen ”behöver” ha dom kvar för att någon dag vända fokus i mig och det som pågår i mig.

Vilka krav har du på din partner, dina barn, vänner och föräldrar? Alla krav berättar om ditt fokus på andra, utanför dig själv. Vad lockar andra fram hos dig, för att du ska se det, omfamna och acceptera det? Bestäm dig att du låter dina relationer visa dig vägen, till dig själv.Vill du lära dig hur du kan tycka om dig själv mer och få ett ännu bättre liv?

Kika in på hemsidan för de senaste pod-avsnitten samt datum för nästa workshop.

Vill du boka en coaching-session enskild eller i grupp?

Kolla på mina erbjudanden på sidan.

Effortlessliving-podden finns på Spotify, Itunes, Acast eller på Soundcloud.

Facebook: Super Soul.

Instagram: effortlesslivingpodcast.


Du kan också läsa min bok Only Good – bara det bästa.

Det är en bra dag att ha en fin dag!

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page