top of page

Vad ger du makten till?Vad gör jag större än mig själv? Vad ger jag min energi till? Vi är så mycket större än allt vi möter, alla känslor vi möter oavsett om det är ilska, sorg eller maktlöshet. Du är den stora källan, som innehåller allt annat, alla känslor, alla tankar och som ditt ”högre jag” kan möta och hantera. Om du låter det andra ta över, låter du det styra ditt liv och det som sker i ditt liv. När du är omedveten så känns det som om du blir överkörd av en tsunami av känslor och tankar. Du saknar grund att stå på inom dig och skakas ur balans om och om igen. Det händer när vi låter allt annat bli större än vad vi är. Tänk att se det som händer utanför oss och inom oss på distans och på det sättet kan du möta det du möter med balans, inspiration och kreativitet.

Ekonomi är ett bra exempel, som får oss att jämföra vårt värde med pengar och på det sättet gör oss mindre än vad vi är. Det har inget med dig som person att göra, utan det är vad det är, medel att skapa och uttrycka dig i livet. Saker och ting händer, alltid, och det är ok att reagera och känna starka känslor, men låt dom vara det dom är utan att göra dom större, utan att mata dom med din negativa energi. Vi kan påverkas av andra och det dom gör, men vi behöver inte låta det ta över. Vi har kontroll över vad vi reagerar på och hur starkt vi reagerar och hur länge vi låter det påverka oss.

Låter du din reaktion ta över, blir du maktlös inför allt som händer. Det är ta allt som händer personligt och det är egot som reagerar. Du gör dig själv till ett offer för dina egna reaktioner. När du är centrerad tar du balanserade beslut från hjärtat och ditt högre jag.

Det är sätta saker och ting i proportion, istället för att göra dom till något för stort för oss att hantera.

Du är större än det du reagerar på. Med ökad medvetenhet får du distans till allt du möter. Då är du närvarande och medveten över dig själv, dina reaktioner och ditt liv. Du är inte här för att fixa något, du är här för att vara. I varandet finns makten, styrkan, lugnet och friden. Vad vill du vara en del av, problemet eller lösningen? Ger du allt görande (måsten och borden) makten över ditt liv? Du vet det om du känner stress att du inte hinner med, om du är trött och inte orkar och om du inte kan sova.

Vad gör du större än dig själv? Vad ger du makt över hur du mår? Allt du tänker med ilska, bitterhet, dömande, klagande, irritation, frustration, rädsla, kritiserande har du gett makt över ditt liv och gjort dom till något mer värdefullt att använda din energi på.

När du är mitt i ett känslomässigt tillstånd, stanna upp och ta 3 djupa andetag, håll andan i 4 sekunder eller ta och räkna från 100 neråt till 1. Dessa tar ditt fokus från det du tror var stort och ger dig tid till att centrera dig själv och få distans. Meditation är genvägen till att få kontroll över ditt eget liv, dina känslomässiga reaktioner och ger dig lugn.

Se till att först må bra i dig själv, sen är du till stöd för andra runtomkring dig. Du är inte en liten båt mitt i atlanten (det som händer i livet), du är atlanten där små båtarna av olika reaktioner åker runt. Lev livet och känn allt, men låt ingenting bli större än du.


Vill du lära dig hur du kan tycka om dig själv mer och få ett ännu bättre liv?

Kika in på hemsidan för de senaste pod-avsnitten samt datum för nästa workshop.

Vill du boka en coaching-session enskild eller i grupp?

Kolla på mina erbjudanden på sidan.

Effortlessliving-podden finns på Spotify, Itunes, Acast eller på Soundcloud.

Facebook: Super Soul.

Instagram: effortlesslivingpodcast.


Du kan också läsa min bok Only Good – bara det bästa.

Det är en bra dag att ha en fin dag!

Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


bottom of page