top of page

Vi -en del av universum

Många av oss tror att det enda som påverkar oss är dom närmaste människorna, mat vi äter och dricker, hur vi sover och vad vi gör eller inte gör (tränar, jobbar mm). Vi tror vi är isolerade ”öar” i livet som inte har med något annat att göra. Det är som att tro att en cell i lårmuskeln är isolerad av resten av kroppen, att den inte påverkas av hela kroppen utan bara av dom närmaste cellerna. Eller att luften i vardagsrummet är en isolerad luft och inget att göra med luften i hela världen, men att den kanske påverkas av luften i köket och sovrummet.

Nu är finns det forskning som visar att vi påverkas både psykiskt och fysiskt av det jorden går igenom, av himlakroppar och energi i form av strålning från den djupa rymden.Tex så påverkas vi av månens dragningskraft, och det är ju förståeligt, då vi innehåller så mycket vatten. Om månen kan påverka stora vattenmassor som havet, så kan den påverka våra små vattenmassor i kroppen. Att jorden håller på och skiftar sina magnetiska poler, påverkar oss på olika sätt. Det påverkar vår kognitiva förmåga, sömnkvalitet mm. Solstormarna påverkar oss tex vår hjärtfunktion. Vår kropp och hjärna är också ett elektriskt system som påverkas i högsta grad av solens och jordens elektromagnetiska strålning samt det som kommer från yttre rymden. Det finns många studier som även visar att vi påverkas av jordens ”hjärtslag”, av Schumannresonans. När den ökar för jorden, så ökar dess påverkan även i oss, vårt mående, sömn, beteende och känslomässiga tillstånd.

Jag tror även att det kollektiva (det gemensamma mindet) påverkar oss. Det är samma som om du går in i ett rum där människor har haft starka negativa känslor, det kanske har varit hetsig argumentation. Du känner av detta och det påverkar dig på något sätt. Precis så är det med oss och världens människor. Det kollektiva.

Vi alla vet vi det här laget att även ljus och mörker påverkar oss och vårt mående dramatiskt. Tills den inte gör det.


Det är så lätt att skylla på det vi äter, sängen, fabriken utanför där vi bor, årstiden, nyheter, vår motionsvanor mm. Självklart så påverkar även dessa oss, men det finns så mycket mer att vara vaken för. Vi kan alltid fråga oss själva: ”är det är mitt?”. Då kan det lätta om det är tex det kollektiva. Är det vår upplevelse så kan vi fråga: ”vad vill den här säga mig, visa mig som jag inte ser?”Oavsett vad som påverkar oss, brukar meditation, djup och långsam andning skapa inre ro, frid och balans i oss vilket gör det lättare för oss att hantera våra upplevelser. Du kan sitta ner och lyssna på olika ljudfiler från Youtube, som tex 528 hz, 432 hz eller toner av Schumannresonans på 7,83 hz. Det funkar även när du försöker sova och stilla ditt sinne för att slappna av. Du kan också vara lyhörd för andras upplevelser som kan förklara för dig vad du går igenom.

Vi kan komma till en plats i oss själva, där vi slutar skylla på något utanför oss själva över hur vi mår och varför vi beter oss på något sätt. Vi kommer till slut börja tillåta allt gå igenom oss utan att rubba vår sinnesro eller den inre balansen i kroppen. Då är vi som barn som kommer till ett rum där flera personer har precis bråkat, men barnet är oskyldigt ovetande om vad som har precis hänt där och kommer in med sin egen ren, glad och stark energi (mående).

När jag känner av det kollektiva, månen, solstorm eller Schumannresonansen, gör jag inte motstånd till det att ske, jag dömer inte, önskar inte att det inte kändes som det gör, jag tycker inte synd om mig själv, jag fixar inte det eller dövar det med sociala medier, TV, alkohol mm. Jag kollar med mig själv vad som är mitt, lyssnar på människor runtomkring mig, pratar inte så mycket om vad som pågår i mig, mediterar, lyssnar på lugnande frekvenser, sover, accepterar det som pågår i mig just då. Med vetskap att förr eller senare har det passerat mitt ”system”.När jag går och tar ett dopp i kallt vatten, kan inte cellen i min lårmuskel stå utanför upplevelsen av kyla, oavsett hur mycket den ogillar det, hatar det och mår dåligt av det. Men den kan vara medveten om sin plats i kroppen (universum), i det hela och veta att det går över och under tiden kan den ändå må bra på något sätt. Jag tar det lugnt när påverkan av det yttre är som starkast (kan visa sig som huvudvärk, tungt sinne, rastlöshet, yrsel mm). Då tar jag inga viktiga beslut eller fattar viktiga val. Jag tar det lugnt, vilar och dricker mycket vatten. Att vandra i naturen lindrar också symptomen.


Desto mer övertygelser du har i dig, (i form av dömande, kritik, klagande, rädsla, oro, stress), desto starkare påverkas du av det som sker utanför dig. Du märker det om du triggas av nyheter, småsaker, andras beteende mm. När du börjar bli medveten om din plats i universum, som en liten cell i universums lårmuskel, desto lugnare blir du för du förstår att du är en del av det hela och det enda du kan göra är att luta dig tillbaka, andas och ta det lugnt.


Boka en tid med mig för coaching på min hemsida.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page