top of page

Vilka är dina mönster, undanflykter?

Uppdaterat: 21 jan. 2021


Ofta är vi inte medvetna om våra mönster som vi tar till oss, när saker och ting gör ont i oss. Det vi gör då är som en flykt från smärtan, obehaget och blir till ett beroende. Vilka är dina mönster? Äter du fast du inte är hungrig, känner du sug för något, vill du se på serier, på YouTube, vill du inte vara ensam och söker dig till vänner, sover du, spelar du spel i mobilen? Vi gör allt det här när vi har ont inombords och vågar inte känna efter för det är för smärtsamt.


Vi är rädda att om vi skulle känna efter, börjar vi gråta och kommer aldrig att sluta, att vi exploderar mot våra nära och kära och ångrar oss efteråt. När vi inte vill vara med oss själva, för oss själva, när vi är uttråkade och vill helst hitta på något, går vi in i våra flyktbeteenden. Dessa mönster ger oss tillfällig lindring, men inget som skulle ge en större förändring för vår egen välmående. Vi tror att vi mår bättre när vi får ta ett glas vin, ringa och babbla hela tiden med någon, träna lite för mycket, äta allt gott vi tror vi vill unna oss, tittar på serier, läser böcker eller fyller vår tid med aktiviteter. Det är som att ta en alvedon för huvudvärk, vi löser inte det grundläggande orsaken utan skapar en stunds lättnad, vilket bäddar för att smärtan kommer tillbaka. Så vilken är din alvedon när du är irriterad, stressad, ledsen, sorgsen, ensam, besviken? Medicinen, våra undanflykt ger oss inte någon expansion och det gynnar inte oss i längden. Utan vår beteende håller oss fast i något gammalt, utan möjlighet till förändring till det bättre.

Det finns inga negativa känslor. För att du ska kunna känna känslorna i hög energi, måste du känna känslorna som är lägre i sin energi. Ta reda på vilka dina undanflykter är och kolla om du kan möta känslorna som uppstår utan att vara rädd, utan att döma, kritisera eller bli arg. Känslorna är vägledning som berättar för dig när du avviker från din egen energi och är vägen till helande, healing.

Testa nästa gång att säga "Nu känner jag en sorg, en klump i magen, ilska, frustration” osv så jag går och sätter mig med den här känslan.

Du kan fråga vad det handlar om, men inte för att du måste få ett svar. Det handlar om att ta emot, sitta med och acceptera, förstå och förlåta.

Om du inte mår bra och inte har tagit ett medvetet beslut att ta hand om dig själv, har du säkert flera flyktmekanismer i gång. Vad är viktigaste för dig, att tex se på en serie för du är för trött för något annat eller att sitta med dig själv och lyssna inåt? Hur många gånger väljer du något annat än dig själv? Är det ok för dig att vara arg? Är det ok för dig att vara irriterad, besviken? Är det ok att känna dig nere?

Om du är din bästa vän (vilket du är), är du en vän som lyssnar, som ger utrymme, som välkomnar alla känslor, som förstår, som håller om, som har tid för dig, som ger dig uppmärksamhet och som accepterar dig, hela dig?

Att vara med dig själv är att ”vara”, i nuet, närvarande. Det andra vi gör är ”görande” och något som tar oss från närvaron med oss själva. När du är mer i din energi, i dig själv, är alla dina möten med andra mer genuina, du är mer sann med dig själv. Livet kommer att vara roligare, mer givande, du kommer att leva livet fullt ut.


Delta i vår workshop och lär dig mer om dig själv, attraktionslagen, hur du kan tycka om dig själv mer och få ett bättre liv.

Besök vår hemsida jaanas,se där du hittar dom senaste pod-avsnitten samt datum för nästa workshop. aanas., där du hittar dom senaste pod-avsnitten samt datum för nästa workshop. jaanas., där du hittar dom senaste pod-avsnitten samt datum för nästa workshop.

Läs boken: Only good-bara det bästa av Jaana Suorsa, boka coaching med henne enskild eller i grupp.

Effortlessliving-podden finns på dom flesta pod-sajterna.

Facebook: Super Soul.

Instagram: leva_livet podden.

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page