top of page

En tanke i tagetVarje tanke ”väger” något för oss i energin vi har gett den. Många av tankarna får väldigt mycket energi av oss i form av känslor och tid. Tänk sen att du har många sådana tunga tankar som du går runt med. Inte undra på att du känner dig trött, utmattad och helt slut. Vi är vana att leva i den tunga energin vi upprätthåller med våra tankar och fattar inte ens hur lätt livet kan vara när vi släpper dessa tankar. Vi kan dock möta och släppa en tanke i taget. Känner du irritation gentemot någon eller oro för något? Då är dessa tankar dom som väger tungt. Inget/ingen utanför dig själv är värda att få din energi om det nu inte är något positivt. Nästan alla tankar vi bär med oss är dom tunga och stressande. Är det något vi är glada över, uppskattar eller älskar, då är dessa tankar inte betungande alls, tvärtom, dom får oss att lyfta och flyta genom livet.

Många av oss trycker ner tunga tankarna och det är värre än att gå och tänka på dom, för all energi som dom redan tar, ger vi mer energi till dom genom att försöka hålla dom nere (glömma dom, döma dom, skämmas över dom dvs när vi inte vill möta dom). Så länge vi inte tar tag i, möter och ser dessa tankar kan vi inte leva livet fullt ut eftersom vi ger utrymme, tid och energi (vår kraft) till tankarna om någonting utanför oss själva. Vi får inte det vi vill ha, vi får mer av det vi tänker på.

När du har tillfälle, sätt dig ner (så ofta det går) och skriv ner det som väger tyngst just då eller gjorde det. Första steget är insikten om dina tankar, dom tunga återkommande tankar. Insikten om hur många sådana tankar vi har hjälper oss att börja möta dom en i taget och varje liten tanke som vi möter, tar oss närmare till närvaron, här och nu. Så ta varje tanke och stanna upp och fråga dig själv: Får den här tanken mig att må bra? Om inte, vad skulle få mig att må bra? Vilken tanke får mig att må bra? Vilken tanke skulle få mig att må bättre? Det kan vara om samma sak eller något helt annat. Huvudsaken är att du vänder på ditt mående. Desto mer du tar dig till närvaron, desto bättre utrustad är du att hantera allt du möter i livet. Tankar som är mer subtila är svårare att hitta och se, men då du kan följa känslan. Känner du dig irriterad av någon anledning och vet inte varför, finns det alltid en tanke bakom den känslan. Då kan du fråga dig: Vad tänkte jag på? Även om du tycker att du inte tänkte på något, så finns det något som fick dig att känna som du gjorde, det börjar alltid med en tanke. Bli inte frustrerad om du inte kommer på det direkt, ge dig tid. Viktigaste är att du stannar upp och frågar dig själv.

Testa dig själv vad det är som triggar dig, du kan tänka på alla människor du känner, olika jobb, kollegor du haft, på din kropp, på din barndom, din framtid, på naturen, på djuren mm. Vilka nyheter triggar dig eller skulle kunna trigga dig? Det finns alltid något som vi triggas av och det är en superbra ledtråd. En trigger kan vara att du hoppas att ingen frågar dig om något som du helst inte vill prata om och svara på. Ta dessa triggers som vägledande insikter och kolla om du vill fortsätta tänka/känna så.


Vill du lära dig hur du kan tycka om dig själv mer och få ett ännu bättre liv?

Kika in på hemsidan för de senaste pod-avsnitten samt datum för nästa workshop.

Vill du boka en coaching-session enskild eller i grupp?

Kolla på mina erbjudanden på sidan.

Effortlessliving-podden finns på Spotify, Itunes, Acast eller på Soundcloud.

Facebook: Super Soul.

Instagram: effortlesslivingpodcast.


Du kan också läsa min bok Only Good – bara det bästa.

Det är en bra dag att ha en fin dag!

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page