top of page

One size does not fit all

Uppdaterat: 21 jan. 2021


Ett råd, tips och riktlinjer som passar en passar inte alla. Om någon säger att något borde fungera på ett sätt, för alla, stanna där och känn efter. Det kan handla om en diet, träning, mediciner, behandling, bok, sorgprocess, tillskott, att skilja sig, lämna någon, dejta någon, gifta dig med någon, hur en mamma ska vara mm. Vi är så unika i vår energi som ingen annan har. Den energin omfattar vår kropp.

Fråga alltid: Vad funkar för mig? Känn efter, med hela ditt väsen. Känns tanken bra för dig, när det gäller diet, kosttillskott, att vara en mamma på det sättet du är, följ den då.

Alla måsten och borden som du får till dig av andra och som du ger till andra, kan du titta på.

Du kan berätta vad som funkar för dig, men tvinga inte någon annan på din idé, dina tips och råd. Som om dom vore sanningen. Dom är sanningen för dig. Inte för någon annan. Precis när någon annan ger dig ett råd och tycker att du borde ta den här behandlingen, lyssna på det, känn efter och lämna det där. Du behöver inte gå emot, bli irriterad eller ursäkta dig eller försvara dig om du inte känner för det. Du behöver inte tro på det någon annan, några andra (media, böcker, forskare) säger. Dieter är tydliga i detta sammanhang.

Det är så många som följer olika dieter som blir till succé, men hur många är det som lyssnar på sin kropp, lyssnar hur dieten känns för just en själv.

Sluta döma andras val, vad dom gör och inte gör. Ingen borde eller måste göra något, oavsett vad det handlar om, som vad folk äter, tar för vitaminer, hur dom borde träna, tro på, dricker eller inte, sover eller inte. Det kan också handla om böcker, kurser, musik, spirituella talare på YouTube.

Vad andra gör är inte vår ”business” och vad som funkar för andra är deras ”business”. Vi är här för känna efter vad som passar oss och vi är här för att låta andra känna efter vad som passar dom. Tvinga varken dig själv eller andra göra något, för då är motståndet som störst och då är energin som lägst.

Viktigaste är att du känner dig väl till mods med vad du väljer att äta, göra, träna, läsa, lyssna, dricka osv. När du gör något utifrån hur det känns för dig, är du trygg i dig själv i allt du väljer och är också trygg i vad andra väljer att göra. Låt dina val också variera, för du är aldrig samma person från en vecka till en annan, eller en månad till en annan.

Dina energier skiftar och då skiftar dina behov så låt livet visa dig genom hur du känner, vad är det som är lämpligt för dig idag, just nu.

Varje dag är en ny dag!

Delta i vår workshop och lär dig mer om dig själv, attraktionslagen, hur du kan tycka om dig själv mer och få ett bättre liv.

Besök vår hemsida jaanas.se, där du hittar dom senaste pod-avsnitten samt datum för nästa workshop.

Läs boken: Only good-bara det bästa av Jaana Suorsa, boka coaching med henne enskild eller i grupp.

Effortlessliving-podden finns på dom flesta pod-sajterna.

Facebook: Super Soul.

Instagram: effortlesslivingpodcast.


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page