top of page

Varje tanke visar sig i din kropp

Uppdaterat: 21 jan. 2021

Kroppen påverkas av våra tankar som vi har i alla ämnen av livet. varje tanke visar sig i kroppen, varje tanke av varje ämne, område i livet. varje tanke påverkar hur du känner för din kropp. dina relationer visar sig i din kropp, hur den är och fungerar, din ekonomi, hur du tänker dina tankar.

Vi ser oss själva genom andras ögon, vad andra eller samhället tänker eller rättare sagt vad vi tror dom om dom. Vi ser inte oss själva som universum och källan (högre jag) ser oss. 

Det finns en direktkontakt mellan våra tankar och vår kropp. Tex placebo-effekten visar det tydligt. 

Vi är fyllda med motstridig vägledning när det gäller vår kropp. Det har blivit motstridigt för vi har tagit in tankar och övertygelser utifrån (familjen, vänner, partner, barn, samhället, medicintillverkare, läkare, forskare mm). Enda vägledning som är värd att följa kommer från oss, inifrån. Det som passar en passar inte någon annan egentligen, då vi har olika övertygelser som styr och påverkar oss, olika tankar som påverkar. Om du känner för en medicin, en läkare, en behandlare, en behandling, en diet, en metod, en vitamin, ett tillskott, då är det rätt för dig. inte för att någon annan säger det, utan för det känns rätt för dig. Sen ska du inte gå och säga att det är rätt för alla, och tvinga, locka, manipulera andra att göra som du gjorde. Dom har inte dina övertygelser, dina tankar, din attityd just i detta ämne, område. Låt andra hitta sina vägar precis som du ska låta dig hitta dina vägar, med hjälp av din inre vägledning. Varje kropp har olika omgivningar att leva och fungera efter, och det är inte bara levnadsmiljön, omgivningen vi och våra celler (kroppen) lever i utan även omgivningen av våra egna tankar och vad vi tror på, är en miljö som kroppen och dess celler måste leva efter och hantera på bästa sättet. 

Om du följer andras råd, oavsett vem det är, så är det som att ta en karta över New York och försöka navigera med den i Stockholm. 

Så övertyga ingen annan om något som varit bra för dig. Precis som du inte ska låta dig övertygas om något som varit bra för någon annan. Bara för att det fungerade för en person, har bara att göra med hennes/hans attityd, med vad dom tror på, vilka övertygelser han har och hans attityd. Om inte du har exakt samma saker pågående inom dig, i dina tankar, så kommer det inte att ge samma resultat. Det gäller alltid när vi ger råd åt andra. Du vet när vi berättar och önskar att någon följer våra råd och sen blir vi irriterade när dom inte gör det. Då är det bra att dom inte följer våra råd, för det betyder att dom följer sin egen vägledning, att dom inte tar våra ord som sin vägledning. Vi kan inte veta vad som är bra för någon annan, vi vet inte vad dom är här för att uppleva. Inte heller vet någon annan vad som är bäst för oss när dom kommer med sina råd. 

Vi kan bli irriterade också när dom gör det om en månad efter dom hört det på TV eller av någon annan. Dom var inte redo att göra det just då när vi tog upp det, för deras tankar och övertygelser hade saboterad det för dom. Dina resultat kan bli sämre eller bättre, men viktigaste är att du mår bra när du ser på eller tänker på det (medicin, vitamin, behandling, behandlare).

Vi är fyllda med motstridiga råd och information som gör det svårare för oss att lyssna på kroppen och vår egen vägledning. Tex vissa säger: det är nyttigt att få sol på sig och andra säger att det är farligt att få sol på sig. Vilket är rätt? Det finns inget som är rätt/fel, för vi måste tolka varje aspekt utifrån vårt eget system, vår egen kropp och hur det känns för just mig och vad du behöver. 

Du kan inte hålla din kropp frisk eller hela den, göra den frisk utifrån en fysisk handling. Om du tror att du måste gå 5 km för att gå ner i vikt, du glömmer att du måste först må bra innan någon fysisk handling kan vara till hjälp. Höj din energi först och ändra ditt fokus från allt som får dig att må dåligt, vara neggo, klaga, kritisera, döma mm. 

Ingen handling kan vara mer effektiv än din förändring av tankarna, fokus. Alignment first. Om du är frustrerad och tycker att du har försökt allt för att gå ner i vikt. När du är nere i känsloskalan, då är du i en energi som vibrerar lågt och tungt och du aktiverar dom negativa tankarna, övertygelserna. Det spelar ingen roll vad du gör, om du svälter och går 10 km varje dag. Din kropp kommer inte att må bra. Det som spelar roll är vad du har för bakgrundsmusik i form av tankar, övertygelser osv. 

Ändra på det. Dina övertygelser är som bakgrundsmusik som påverkar hur du mår och hur allt du gör påverkar dig på ett bra eller mindre sätt. Om du har en negativ bakgrundsmusik, låg vibrerande, och försöker gå ner i vikt, (det är svårt att gå ner i vikt, dom sista 5 kg är svåraste mm) är det en del av din bakgrundsmusik. Du har möjligheten att ändra din musik, gå till nästa låt. Annars kommer du att kämpa länge för det är det du bäddar för med din bakgrundsmusik, med dina tankar och övertygelser. 

Bli inte arg eller irriterad när du kommer på dig att tänka dessa tankar, säg bara, just det, jag vill ju tänka på nåt annat. Jag vill ju tro på nåt annat. Du behöver inte söka efter alla dina gamla motstridiga övertygelser för att skapa en förändring. Haffa det bara när du känner dig irriterad, frustrerad, tvivlande, oro, rädsla, att det är jobbigt, tröttsamt, trött....mm och byt ditt fokus. Du börjar där du är och går vidare till det du vill gå emot. 

Dina tankevanor är vanor och det går att ändra. Du måste bestämma dig att du vill må bra (inte att åstadkomma något, gå ner i vikt, äta hälsosammare, träna mm) och du kommer att må. bra. Sluta tänka på det du vill åstadkomma, särskilt när du har tänkt på det och pratat om det så länge. Du kommer att gå ner i vikt, du kommer att träna...så länge du slutar fokusera på det och tänker mer på saker som får dig att må bra, skratta, känna dig lättare, höjer din energi, gör dig lycklig...det kan vara dina blommor, djur, naturen, barn...

Din intention kan vara att må bra och gå ner i vikt, men din attention är i att du ser "fel" ut, att du måste se ut på något annat sätt, att du inte är nöjd med din kropp....dvs dina tankar är upptagna med något du vill, måste, önskar att ändra. Då spelar inte din intention någon stor roll, den har ingen momentum, kraft, men ditt fokus har en momentum, kraft och känsla. 

Sluta jämför, för det tar dig alltid ner i energin, i känsloskalan (andra, samhället, lyssnar på tidningar...tv). Eller om du jämför dig med andra och tror att du är bättre tex utseendemässigt. Då tar du dig själv också i känsloskalan. Om du är överviktigt och ser det som negativt i andra som är överviktiga...eller någon är "ful" och du känner dig vackrare. 

Allt är rätt, precis som det är, oavsett om det gäller din eller någon annans kropp. Du kan sluta med att försöka att förändra din kropp. Ha bara en intention och lova dig själv att du vill må bra, du kommer att göra allt för att må bra och det handlar om att välja tankar som får dig att må bra. 

The potential of wellness and sickness is always in you, depending of what you are focusing on. 

Du kan säga, visst vore det skönt att väga 55 kg! Inte att jag vill det (om du inte tror på det), att det är svårt, att du måste kämpa och svälta och straffa dig för att inte göra det.

Uppskattning, meditation och att känna dig nöjd med livet är viktigaste ingredienser att höja din energi och som resultat kommer din kropp att justera sig till det som är mest naturligt för den. Att må bra. 

Jag blir äldre och min kropp har svårare att gå ner i vikt....min familj har svårt att gå ner i vikt....jag är lat, jag orkar inte, jag har inte disciplin...Lyssna på vad du säger till dig själv och andra! Du kan inte gå ner i vikt så länge du är irriterad på någon, så länge du klagar över hur världen eller ditt jobb ser ut....

Är du irriterad på din chef, anpassar dina celler efter din känsla av irritation och skapar därefter. 

Ta din kropp och dess signaler på allvar, men ta inte dina tankar på allvar. Låt dom komma och gå, bjud dom på kaffe eller te, men underhåll inte dina tankar och känslor för länge om dom inte får dig att må bra. Kom ihåg, allt är i sin ordning, allt är ok, oavsett vad.

Kolla in vår Effortlessliving podcast. Du kan också läsa min bok Only Good – bara det bästa.

Hoppas du får en fin dag!


Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page